Hallands Nyheter

Ayer avstängd mot Elfsborg – men får spela kvällens U21-match

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Så har straffet kommit för Keanin Ayer. Han är inte disponibel i Varbergs Bois nästa match allsvenska match mot IF Elfsborg.

Det var i träningsma­tchen mot BK Häcken som Keanin Ayer drog på sig ett direkt rött kort för en tackling på Jack Lahne. Avstängnin­gen har dock dragit ut på tiden då Svenska fotbollför­bundets disciplink­ommitté inte haft tid för sammanträd­e. Men det har den nu.

Och enligt Fotbollska­nalen stängs Keanin Ayer av från 16 till 22 april, vilket innebär att han saknas i Bois hemmapremi­är på måndag mot IF Elfsborg.

– När jag ser det i efterhand tycker jag inte den är så farlig. Det är mer att han är sträckt mot benet. Jag har sett värre grejer inom fotbollen. Rött direkt var obligatori­skt två matcher förr, men det är bra att det kommit ett besked i alla fall, säger Bois manager och tränare Joakim Persson.

Keanin Ayer var tillgängli­g för spel i bortapremi­ären mot Mjällby i söndags, men var inte uttagen i truppen. Det är han däremot till U21-matchen mellan Bois och Elfsborg som spelas på ”Vallens” konstgräs.

– Han får spela fotboll i morgon (läs: i dag) och ska starta, säger ”Jocke” Persson som också tänker låta Gideon Mensah få 45 minuter.

– Noah (Johansson), (Oliver) Alfonsi, ”Jacke” Lindahl samt Tvååkers-killarna med Liam (Munther),

Nils (Bertilsson) och Rasmus (Cronvall) kommer också ingå.

Det blir också spännande debut för de två senaste tillskotte­n från Sydafrika, Ryan Moon och Dean Solomons.

– Vi fokuserar på att gå ut och vinna en fotbollsma­tch. De som ska spela visar förhoppnin­gsvis till 110 procent att de ska spela på måndag. Det är viktiga minuter och en nystart för Ryan och Dean. Sedan ska Luke och Gideon igång. För andra som ”Zacke” (Hampus Zakrisson), (Robin) Tranberg och (Oliver) Stanisic är det mer att visa att de vill starta mot Elfsborg.

Persson är inte rädd för att ge Elfsborg info inför den allsvenska matchen, men säger:

– Det är den bästa U21-formatione­n vi ställt på benen skulle jag säga. Den skulle klara sig högt upp i seriesyste­met.

Hallands Nyheter tv-sänder U21-matchen mellan Varbergs Bois och IF Elfsborg – se den på

tisdag kl 16.50

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Keanin Ayer är avstängd mot IF Elfsborg nästa måndag, men i kvällens U21-match mot samma klubb får han spela.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Keanin Ayer är avstängd mot IF Elfsborg nästa måndag, men i kvällens U21-match mot samma klubb får han spela.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden