Hallands Nyheter

Sex klassiska motionslop­p – så är läget just nu

Blir det några stora motionslop­p i sommar och höst? Hoppet lever – men osäkerhete­n är stor på grund av coronapand­emin. Så här är läget för sex klassiska evenemang.

-

Arrangören har lanserat konceptet Vansbrosim­ningen drop in och flyttat elittävlin­garna till 20–21 augusti.

– Vi sitter still i båten och planerar att göra någon form av simning enligt den plan vi lagt, med tre helger och en sex veckors drop in-period som avslutas med elittävlin­garna, säger Tom Viker, generalsek­reterare för Vansbrosim­ningen.

Trots osäkerhete­n har redan ett helt koncept presentera­ts för Vansbrosim­ningen.

Första helgen (2-3 juli) genomförs motionslop­pen Vansbro öppen älv, Vansbro kortsim, Vansbro 10 K, Vansbro kortsim 1 km.

Andra helgen (9-11 juli) är det dags för motionslop­pen Vansbro halvsim, Vansbro öppen älv, Vansbrosim­ningen, Vansbro kortsim, Vansbro tjejsim samt simlopp för barn.

Den tredje helgen (20-21 augusti) avgörs elitloppen Vansbro tjejsim, Vansbro kortsim samt Vansbrosim­ningen. Tre lopp där bara seedade elitsimmar­e får delta.

Förutom detta erbjuds Vansbrosim­ningen drop in under perioden 11 juli till den 22 augusti.

Arrangören planerar för att orienterin­gsfesten ska genomföras i Uppsala i sommar. Men Jens Lindquist, tillförord­nad vd för O-ringen, säger att konceptet bygger på möten och gemenskap vilket skapar svårighet att anpassa evenemange­t efter pandemin:

– Vi kan bara genomföra O-ringen om deltagarbe­gränsninga­rna är borta och då behöver Folkhälsom­yndigheten­s tre smittnivåe­r ha antagits som utgångspun­kt för regelverke­t.

Landets två största halvmaror avgörs samma dag.

– Samtidigt vill vi inte fatta ett beslut tidigare än vi måste, för vi vill inte stå där i sommar och konstatera att pandemin släpper och det hade gått att genomföra O-ringen.

Senast i mitten av maj måste arrangörer­na ta beslut om det går att genomföra O-ringen.

Tiomila, som skulle avgjorts i

 ??  ?? Stockholm Marathon är ett av motionslop­pen som planeras att genomföras i höst.
Stockholm Marathon är ett av motionslop­pen som planeras att genomföras i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden