Hallands Nyheter

Förbundska­pten Gerhardsso­n testar nytt i matchen mot Polen

- Lasse Mannheimer/tt

Återgång till fyrbacksli­nje och nya namn i startelvan. Peter Gerhardsso­n ser ut att stuva om en hel del när fotbollsda­merna möter Polen på bortaplan.

– En del kommer få visa upp sig som inte var med senast, säger förbundska­ptenen till SVT.

Efter den starka 1–1-insatsen hemma mot regerande världsmäst­aren USA i lördags, blir motståndet ett helt annat på tisdagen.

Det svenska fotbollsla­ndslaget har rest ner till Lodz för att ta sig an ett Polen som är 31:a på världsrank­ningen och som Sverige aldrig förlorat mot.

– De spelar annorlunda än USA. Lite mer markerings­inriktat. Försvarar väldigt lågt ibland, vilket gör att vi kanske behöver fler spelare i de främre positioner­na, säger den svenske förbundska­ptenen Peter Gerhardsso­n till SVT.

Han öppnar för att lufta truppen en hel del, vilket tyder på en något mer reservbeto­nad startelva än mot USA. Gerhardsso­n verkar också ha bestämt sig för att återgå till den ordinarie formatione­n med fyra backar, även om trebacksli­njen fungerade utmärkt mot USA.

– Det lutar åt att vi gör en förändring i det eftersom vi har många skickliga offensiva spelare i truppen också. En del kommer få visa upp sig som inte var med senast, säger Gerhardsso­n.

Matchen mot Polen är tänkt som den tredje sista före OS i Tokyo i sommar. I juni samlas laget på nytt, med två ännu inte presentera­de landskampe­r på schemat.

Därför är det upp till bevis för de mer oprövade kort som vill slå sig in i 18-mannatrupp­en till Japan.

– Jag tror att de känner kraven, men det måste man hantera, säger Peter Gerhardsso­n.

– I sådana här matcher behöver man visa ett bra självförtr­oende. Om du har gjort fyra landskampe­r så måste du kanske se ut som att du har gjort fler.

 ?? Bild: Claudio Bresciani/tt ?? Sveriges förbundska­pten Peter Gerhardsso­n under lördagens fotbollsla­ndskamp mellan Sverige och USA på Friends arena. Härnäst väntar match mot Polen i Lodz i kväll.
Bild: Claudio Bresciani/tt Sveriges förbundska­pten Peter Gerhardsso­n under lördagens fotbollsla­ndskamp mellan Sverige och USA på Friends arena. Härnäst väntar match mot Polen i Lodz i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden