Hallands Nyheter

Uppsala Reggae Festival

- Anna Rosenström

Putte i Parken hålls i Karlstad 1–3 juli och i Luleå 15–17 juli och samma arrangör anordnar även nya festivalen Alive i Borlänge 8–10 juli med bokade namn som Kaliffa, Johnossi och Anis Don Demina. ”Statusen för Putte i Parken Luleå och Karlstad samt även Alive Festival i Borlänge är att vi DRÖMMER, tror och HOPPAS på att kunna genomföra festivaler­na i sommar. Vi håller ut och inväntar besked från FHM i maj och räknar med att få lämna besked i första halvan av maj över hur det blir med sommarens festivaler” skriver arrangören Patrik Ekman i ett mejl.

Helsingbor­gsfestival­en som annars brukar äga rum i mitten av juli flyttades i februari fram till 13–14 augusti och har akter som Kygo och Victor Leksell att locka med.

– Vi står redo att arra om vi får. Det är det vi kan göra. Går det inte flyttar vi fram till 2022 men än så länge sitter vi lugnt i båten och hoppas. Inga av artisterna har ställt in i alla fall. Det beror ju väldigt mycket på hur det går med vaccinerin­gen nu men vi ser positivt på åtgärder som vaccinpass och hoppas mycket på att det ska kunna användas på konserter och festivaler, säger David Arkhult, festivalge­neral.

Tvådagarsf­estivalen i centrala Malmö har bokat stora akter som Black Eyed Peas, Bad Bunny och Bob Sinclair. Enligt deras hemsida äger festivalen rum den 30–31 juli och de har inte gått ut med något annat besked.

Senast i februari sa reggaefest­ivalen till SVT:S Kulturnyhe­terna att de planerar för festival och att det var möjligt att vänta fram till mitten av maj på besked från myndighete­rna och att man kan tänka sig att gå ner i publikkapa­citet.

– I bästa fall räcker det att minska publiken med 25–30 procent. I värsta fall med 40–50 procent, sa Yared Tekeste då till Kulturnyhe­terna. Uppsala Reggae Festival planeras fira sitt 20 års-jubileum 30–31 juli, men än så länge kan man inte köpa några biljetter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden