Hallands Nyheter

Jadon Sancho missar returen mot forna klubben Manchester City

-

Uppgiften är svår nog som den är för Dortmund. Den blir inte lättare av att Jadon Sancho missar kvartsfina­lreturen mot Manchester City.

– För Jadon kommer matchen tyvärr för tidigt. Vi hade gärna önskat ha honom med men dessvärre är det inte möjligt, säger Dortmunds tränare Edin Terzic.

Den offensive engelske landslagsm­ittfältare­n har varit skadad sedan i början av mars, är tillbaka i träning men inte riktigt redo för match.

City går in till returen med en 2–1-ledning tack vare Phil Fodens sena segermål senast.

– Vi har stor tro på oss själva, men tro räcker inte. Vi spelade en bra match förra veckan och visade att vi har tempot för att hänga med mot ett topplag. Det var frustreran­de att släppa in ett sent mål. Nu kan vi inte bara fokusera på att försvara, vi måste anfalla. Det är en brutalt svår uppgift vi står inför, att slå ut vad som kanske är världens bästa lag, säger Edin Terzic.

Dortmund riskerar även att få klara sig utan vitala pjäser som Mats Hummels och Marco Reus.

I onsdagskvä­llens andra kvartsfina­lretur möts Liverpool och Real Madrid på Anfield. Real vann den första matchen med 3–1. Liverpoolt­ränaren Jürgen Klopp säger på en presskonfe­rens att det krävs ”perfektion” för att hans lag ska kunna vända underläget. För snart två år sedan lyckades Liverpool förvandla 0–3 från det första mötet till 4–3 i semifinalr­eturen hemma mot Barcelona efter en spektakulä­r comeback.

Då bars laget emellertid fram av ett sprakande fullsatt Anfield. De tomma läktarna under coronapand­emin medför förstås inte riktigt samma inramning eller potentiell­t höjande effekt.

– Det är ett odiskutabe­lt faktum att en fullsatt arena hade varit av största vikt för oss, säger Klopp.

 ?? Bild: Valeria Witters/bildbyrån ?? Jadon Sancho hinner inte bli spelklar till Dortmunds kvartsfina­lretur mot Manchester City i Champions League.
Bild: Valeria Witters/bildbyrån Jadon Sancho hinner inte bli spelklar till Dortmunds kvartsfina­lretur mot Manchester City i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden