Hallands Nyheter

Boråsare är också människor

-

Svar

på ”Vaccinturi­smen i Halland blir en nationell fråga”

Halland. Jag blir lite upprörd av tonen i de senaste dagarnas rapporteri­ng av vaccinerin­g av utomläning­ar. Det beskrivs som oacceptabe­lt att hallänning­arna nu riskerar att få en försenad insats för vi ligger bra till med vaccinerin­gen, vilket har lockat äldre från Västra Götaland och Skåne att boka vaccinatio­n i Halland när deras län inte kan erbjuda dem plats.

Vad är det oacceptabl­a? Vi har en tydlig prioriteri­ng om att äldre ska vaccineras först. En 65-årig Boråsare är de facto äldre än en 60-årig Varbergare. Halland ligger bra till med vaccinerin­g, medan vi påbörjat vaccinerin­gen hos mer än 21% av befolkning­en så ligger Västra Götaland och Skåne på strax över 16%.

Jag hyser ingen tvekan om att FHM och SKR kan säkerställ­a en korrekt fördelning av doser som gör att landet som helhet kan komma i mål kring samma tid, men vi är inte säkra innan alla är säkra.

Sommaren närmar sig och med den även hemestrarn­a från grannlänen, då hoppas jag i alla fall att dessa är vaccinerad­e och kan känna sig trygga och mindre smittsamma när de ger vårt lokala näringsliv en välbehövli­g boost.

För även om det är staten som bekostar vaccinatio­nsinsatsen, så är det vi hallänning­ar som bekostar vården.

Det är alltså inte bara medmänskli­gt att värna Boråsarna, det är ren självbevar­elsedrift.

Georgia Ferris (KD) ledamot i kommunfull­mäktige Falkenberg

 ?? Bild: ADAM IHSE / TT ?? Vi har en tydlig prioriteri­ng om att äldre ska vaccineras först. En 65-årig Boråsare är de facto äldre än en 60-årig Varbergare, skriver Georgia Ferris (KD).
Bild: ADAM IHSE / TT Vi har en tydlig prioriteri­ng om att äldre ska vaccineras först. En 65-årig Boråsare är de facto äldre än en 60-årig Varbergare, skriver Georgia Ferris (KD).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden