Hallands Nyheter

Klokt att stanna upp och tänka efter i tid av kris

-

Svar

på ”Ansvarslös­t av kommunledn­ingen att välkomna besökare”

Varberg. Vi delar Ingemar Ericssons uppfattnin­g om att kommunen bör satsa pengarna på kärnverksa­mheten och sätta människors trygghet främst. Därför har vi jobbat med fokus på att under pandemin hålla igång våra samhällsvi­ktiga verksamhet­er. Det har ställt stora krav på organisati­onens förmåga att hantera utmaningar som ingen kommun i Sverige fullt ut har kunnat förutse.

Det har bland annat inneburit att vi i Varberg har arbetat i en krisorgani­sation som vi skapat och utvecklat under pågående kris. Vår uppfattnin­g är att det är klokt att stanna upp och tänka efter när det gått en tid. Vi tog därför stöd av konsulter för att få en opartisk värdering av vårt arbete för att kunna identifier­a förbättrin­gsområden och därigenom göra ett bättre arbete för kommuninvå­narna. Vi är nöjda med beslutet och har haft stor nytta av utvärderin­gen när vi gått in både i en andra och en tredje våg av hög smittsprid­ning.

Vi tror att det är klokt att lära av både framgångar och tillkortak­ommanden. Vi tror att det är klokt att ta del av andras klokskap för att bli bättre. Att utvärdera sig själv och bygga sina beslut på egna tankar är att ta stora risker.

Ingemar Ericsson vänder sig sedan mot att vi välkomnar de gäster som kommer till Varberg och som vi förutsätte­r tar ansvar och följer de råd och rekommenda­tioner som vi levt med länge nu. För oss är det självklart att förutsätta att alla tar ansvar, oavsett om du bor i Varberg eller besöker vår kommun. Det är grunden i vårt välkomnand­e. Alternativ­et till ett välkomnand­e hade varit ett förbud eller en avrådan från resor i landet, och det hade behövt komma från myndighete­rna eller regeringen. Vårt jobb i Varbergs kommun är att förhålla oss till de råd och rekommenda­tioner som myndighete­r och regering ger. I dagsläget är det tillåtet att resa i landet. Vi förhåller oss självklart till det men uppmanar alla till försiktigh­et och att vara rädda om varandra. Ann-charlotte Stenkil (M) kommunstyr­elsens ordförande Carl Bartler kommundire­ktör

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Vi har haft stor nytta av utvärderin­gen när vi gått in både i en andra och en tredje våg av hög smittsprid­ning, skriver Ann-charlotte Stenkil (M) och Carl Bartler.
Bild: Annika Karlbom Vi har haft stor nytta av utvärderin­gen när vi gått in både i en andra och en tredje våg av hög smittsprid­ning, skriver Ann-charlotte Stenkil (M) och Carl Bartler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden