Hallands Nyheter

Berusad man gav sig på taxichauff­ör efter kort resa

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Varberg: En berusad man vägrade betala 160 kronor för sin taxiresa i Varberg. I stället satte han en armbåge i ansiktet på taxichauff­ören. Därefter skrämde han en yngre man genom att försöka ta sig in i hans bostad.

En man i 50-årsåldern åkte en kortare sträcka med taxi i Varberg i slutet av januari.

Men när taxichauff­ören bad om betalninge­n på 160 kronor ska han ha vägrat. ”Bråka inte med mig”, ska han ha sagt och sedan slängt upp sin armbåge över taxichauff­örens kind.

Chauffören fick uppsöka sjukvård då han fick ont i käken och blev öm om kinden. Han säger att han blev chockad av kundens reaktion.

Den misstänkte mannen har inget minne från händelsen. Han hade druckit en hel del alkohol och kan inte minnas att han misshandla­t föraren.

Utan att betala ska mannen därefter gått fram till en bostad i närheten för att ta sig in där. Det visade sig dock att han gick till fel adress. Innanför dörren stod en livrädd yngre man. Gärningsma­nnen hotade med att slå ihjäl mannen om han inte öppnade. Han bankade hårt på fönsterrut­orna på dörren.

Det hela avbröts när bostadsäga­rens mamma av en slump kom förbi och förklarade att mannen gått till fel adress. Då förstod den berusade mannen att han bankat på fel dörr. Lite senare dök polisen upp och grep mannen.

Han säger i förhör med polisen att han är väldigt ångerfull, att han har svaga minnen från händelsen då han var överförfri­skad. Han varken förnekar eller erkänner brott.

Han åtalas nu i Varbergs tingsrätt för våld mot tjänsteman, ringa bedrägeri, olaga hot och ringa narkotikab­rott.

 ?? Bild: Patrick Sörquist/arkiv ?? En taxichauff­ör blev attackerad av en kund som vägrade att betala för sin resa.
Bild: Patrick Sörquist/arkiv En taxichauff­ör blev attackerad av en kund som vägrade att betala för sin resa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden