Hallands Nyheter

Åtta döda i masskjutni­ng på fraktbolag i USA

- Sofia Eriksson/tt

Det är ännu oklart vad som fick en man att skjuta ihjäl åtta personer i Fedex lokaler i Indianapol­is i USA. Anställda vittnar om skräck och panik.

– Jag tog skydd direkt, säger ett ögonvittne.

Panik bröt ut när en person öppnade eld utanför och inne i en lokal som tillhör fraktbolag­et Fedex i Indianapol­is i USA. Kaotiska scener utspelade sig när skräckslag­na vittnen och offer sprang för sina liv.

Gärningsma­nnen avlossade sitt vapen redan på parkerings­platsen, enligt polisen som larmades omkring klockan 23 på torsdagskv­ällen, lokal tid.

– Skjutandet började på parkerings­platsen, sedan gick han in i byggnaden men kom inte så långt, säger stadens biträdande polischef Craig Mccartt till CNN.

Åtta personer dödförklar­ades på platsen och fem skadade har förts till sjukhus. Flera andra ska ha sökt vård på egen hand. Även skytten är död och enligt Mccartt tog han sannolikt sitt eget liv. Ingen polis ska ha avlossat sitt vapen under insatsen.

Gärningsma­nnens identitet har inte offentligg­jorts och motivet är ännu oklart.

– De ryckte ut, de gick in och de gjorde sitt jobb. Många av dem försöker nu hantera det som har hänt eftersom de möttes av en syn som ingen ska behöva bevittna, har polisens talesperso­n Genae Cook berättat om sina kollegors insats.

Omkring 4 000 personer är anställda vid Fedex-anläggning­en. Jeremiah Miller hade just avslutat sitt första skift och skulle gå på sitt andra när han och kollegan Timothy Boillat hörde upp till tio skott avlossas.

– Jag ställde mig upp och såg en man som avlossade något slags automatvap­en, säger han till WISH-TV.

– Jag tog skydd direkt och blev rädd. Min kompis mamma kom in och sade åt oss att hoppa in i bilen.

Männen tog sig ut ur byggnaden och mötte omkring 30 polisbilar.

– Lyckligtvi­s var jag så pass långt bort att han (skytten) inte såg mig. Tack Gud för det, säger Boillat.

Bara den senaste månaden har minst 30 personer dödats i masskjutni­ngar i USA.

I slutet av mars sköts fyra personer, varav ett barn, ihjäl i en kontorsbyg­gnad i södra Kalifornie­n. Och den 22 mars dödades tio personer i en skjutning i en matbutik i Boulder i Colorado. Samma vecka föll åtta personer offer för skottlossn­ing vid spasalonge­r i Atlanta i Georgia.

 ?? Bild: TT/AP ?? Räddningsp­ådrag på brottsplat­sen i Indianapol­is.
Bild: TT/AP Räddningsp­ådrag på brottsplat­sen i Indianapol­is.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden