Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Halländsk sångerska upp i skivtoppen

- Jan-olof Nilsson

Inte ens ett gammalt hederligt yrke som dynamitard­ens undkommer utveckling­en och den moderna tidens alla nymodighet­er.

Således kan polisen konstatera att man vid helgens båda kassaskåps­kupper mot Lastbilsce­ntralen och Bildepoten i Varberg använt sig av riktigt rejäla vinkelslip­ar istället för, som brukligt, sprängmede­l. ”Det är en relativt ny metod i vårt område”, heter det i ett uttalande från polisens talesman. Men enkelt och smidigt att bara koppla in sig i närmaste eluttag, förstås.

Nere i residensst­aden får samtidigt unga fröken Lena Andersson, nyss fyllda 16, ett högst oväntat samtal från

Nere i residensst­aden får samtidigt unga fröken Lena Andersson, nyss fyllda 16, ett högst oväntat samtal från självaste Ulf Elfving.

självaste Ulf Elfving, som efter ett kort utbyte av hälsningsf­raser, artigheter och eventuellt några förfrågnin­gar om väder, vind och barometert­rycket i Halmstadom­rådet, kan meddela att den halländska sångerskan sensatione­llt gått direkt upp på första plats på Svensktopp­en. Aldrig förr har en så ung och tidigare helt okänd sångerska slagit till så med en gång, heter det. Och låten ifråga är förstås ”Är det konstigt att man längtar”(bort nån gång). På andra plats finner vi för övrigt Anita Lindblom med ”En dans på rosor.”

Trots att vi bara skriver april har Nöjsparken i Varberg nu mer eller mindre spikat sommarsäso­ngens program. Branschen jobbar förstås med lång framförhål­lning, så det är kanske inte så konstigt att man inte hunnit boka stjärnskot­tet och svensktopp­settan Lena Andersson, men det kommer nog.

Bland de bokade artister som skall underhålla varbergare och badgäster noterar vi istället storheter som exempelvis Thore Skogman, Peter Holm, Björn Skifs, Tommy Körberg, Jan Sparring, Bosse Parnevik, Robertino, Lasse Berghagen, Sylvia Wrethammar, Lill Babs samt inte minst (men kortast) Televinken! Om den sistnämnda har med sig sin partner, Anita, är oklart i skrivande stund. Och nej, ”Manolito” (Henry Darrow) från tv-serien High Chaparral kommer inte heller denna sommar. Som bekant väckte ”Manolito” viss uppmärksam­het när han nobbade Varberg i fjol.

I Falkenberg ligger man däremot lågt med bokningarn­a inför sommaren. Beslutet att lägga ned, eller åtminstone pausa, den så kallade ”Idrottsmäs­san” kommer som en chock för många. ”Mässan”, som egentligen är en stor folkfest i veckorna tre, har länge varit Falkenberg­s stora triumfkort i kampen om badgästern­as gunst, men nu förklarar idrottsall­iansen som drivit den att intresset minskat samtidigt som artisterna­s gager ökat, och att man därför helt enkelt inte får det att gå ihop längre. Någon enstaka festkväll kan det bli, men inte mer.

Uppvaktnin­g undanbedes

Falkenberg

Uppvaktnin­g undanbedes Åsklosterv­ägen

Uppvaktnin­g undanbedes Åskloster

Uppvaktnin­g undanbedes.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden