Hallands Nyheter

Stenhårt fokus på offensiven i FFF inför mötet med Brage

- Simon Carlsson

Noll gjorda mål i premiären och bara sex spelare har hittat nätet under 2021. Det gäller att FFF får fart på offensiven för att också få fart på poängsamla­ndet. – Fortsätter vi spela bra så kommer resultaten också till slut, säger Adam Bergmark Wiberg.

Få såg nog Falkenberg­s FF:S offensiv som ett problem under cupspelet. Sex gjorda mål på tre matcher, med två allsvenska motståndar­e, imponerade. Men samtliga gjordes av en och samma spelare, Adam Bergmark Wiberg.

Annars har det varit tunnsått med gulklädda målskyttar. Endast sex spelare har hittat nätet under året.

– Vi kommer att börja göra mål, det är ingen stress, säger Bergmark Wiberg som avslutade träningens matchspel med att missa öppet mål från tio meter.

Känner du någon press?

– Man kan säga så här. Jag vet att jag har en viktig roll och det är jag som ska stå för majoritete­n av målen. Samtidigt så finns det andra som kan kliva fram och hitta nätet om inte jag gör det.

Sedan premiärför­lusten mot Gais har det varit offensiven som legat i fokus för laget.

– Det har egentligen släpat efter under hela försäsonge­n, vi har inte jobbat så mycket med spelet i sista tredjedele­n. Den här veckan har vi verkligen lagt fokus på det och jag hoppas att det ska synas redan mot Brage, säger tränare Hasse Eklund och fortsätter:

– Det gäller att vi kan fördela målskyttet lite bättre och att vi kan ta oss fram i lägena. Vi behöver vara mer bestämda i vårt offensiva spel och mer distinkta i avsluten, det är något som vi jobbar hårt med.

Han kan glädja sig åt att ha en stor trupp att tillgå. Bortsett från långtidssk­adade duon Tim Erlandsson och Kwame Kizito saknas endast Matthew Garbett. Nyzeelända­ren fanns med på träningen, men med en gipsad arm.

– Han fick en smäll mot Gais. Det är ingen fraktur, men läkaren tyckte att han skulle ha gips i tio dagar så han stannar hemma, säger sportchef Håkan Nilsson.

Av träningen att döma blir det en förändring jämfört med premiären då Kalle Björklund ser ut att ersätta Axel Norén i mittförsva­ret.

– Försvarssp­elet är jag nöjd med och hoppas att det kan fortsätta så med en annan typ av motstånd, säger Hasse Eklund.

Vad blir viktigt mot Brage?

– De jobbar hårt och gnuggar på. Så är det i Superettan och det går inte att tro att man ska spela ut motståndet, man får kriga och brotta ner dem. Sen tror jag att vårt tempo ska kunna ge utdelning i slutet men då gäller det att dra upp tempot och få Brage att slita hårt i 60 minuter.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Adam Bergmark Wiberg är mållös sedan cupsuccén.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Adam Bergmark Wiberg är mållös sedan cupsuccén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden