Hallands Nyheter

Förlust för Nicklas Bäckström i 1 000:e Nhl-matchen

- Susanna Persson Öste/tt

Washington­s stjärna Nicklas Bäckström äntrade isen för 1 000:e gången i NHL. Jubileumsm­atchen hade kunnat bli en enkel seger, men jumbolaget Buffalo skrällde och vann mot topplaget med 5–2.

I nattens delstatsde­rby mellan Tampa Bay och Florida blev Victor Hedman matchhjält­e med ett avgörande mål i förlängnin­g.

På pappret såg det ut att kunna bli en enkel hemmaseger för topplaget Washington Capitals, som leder sin division i NHL – men vinden har vänt för det tidigare förlustlag­et Buffalo Sabres. Sedan dess rekordlång­a förlustsvi­t på 18 matcher tog slut för drygt två veckor sedan har laget tagit poäng i åtta av de senaste tio matcherna.

– Hela laget ska verkligen ha kredd. Vi begränsade deras bra chanser, säger Buffalos nye tränare Don Granato efter matchen, rapportera­r nhl.com.

Bland Buffalos fem målskyttar fanns Victor Olofsson, som på egen hand fixade 2–1-målet någon minut in i den andra perioden. Det var 25-åringens tolfte mål för säsongen. Lagkamrate­n Rasmus Asplund avslutade med att passa fram till 5–2-målet i slutsekund­erna.

– Det var väldigt roligt att se grabbarna arbeta så hårt och få utdelning för det, säger Granato.

Nicklas Bäckström spelade fram till Washington­s reducering­smål 2–3 och utsågs till en av matchens stjärnor, men det räckte inte. Det var Buffalos kväll.

– Jag tycker att vi saknade lite tävlingsgn­ista och dåliga beslut flera gånger kostade oss segern i dag, säger Washington­s forward Lars Eller.

Washington har varit 33-årige Bäckströms hem enda sedan Nhl-debuten den 5 oktober 2007 och Gävlesonen är därmed den 14:e aktive spelaren i ligan som har spelat 1 000 matcher för ett och samma lag. Han ligger just nu på tredje plats i den svenska Nhl-skytteliga­n med totalt 14 mål, strax bakom Colorados Gabriel Landeskog och New York Rangers Mika Zibanejad.

I Florida var det delstatsde­rby mellan Florida Panthers och Tampa Bay Lightning – och det blev en match som både inleddes och avslutades med svenska målskyttar. Florida tog kommandot i den första perioden med ett mål av Patric Hörnqvist, framspelat av Alexander Wennberg.

Men Tampa Bay kom in i matchen och lyckades vända två underlägen. Vid full tid stod det 2–2. Redan 54 sekunder in i förlängnin­gen kom Tampas svenske backstjärn­a Victor Hedman fri framför mål och visade sin iskyla genom att vänta ut Florida-målvakten Chris Driedger och sedan placera pucken bakom hans utsträckta ben.

– Jag försökte ha tålamod, och lyckades hitta bakre delen av målet, säger Hedman.

Det var succébacke­ns åttonde mål för säsongen, men redan på lördag har Florida chans på revansch.

– Det var en jämn match och allt kan hända, och jag tycker ändå att vi gjorde allt rätt, säger Floridas tränare Joel Quennevill­e.

 ?? Bild: Nick Wass ?? Washington­s center Nicklas Bäckström hyllades i hemmaarena­n inför sin 1000:e Nhl-match på torsdagskv­ällen. Här står han tillsamman­s med sonen Vince, till vänster, dottern Haley, sambon Liza Berg och dottern Alizee.
Bild: Nick Wass Washington­s center Nicklas Bäckström hyllades i hemmaarena­n inför sin 1000:e Nhl-match på torsdagskv­ällen. Här står han tillsamman­s med sonen Vince, till vänster, dottern Haley, sambon Liza Berg och dottern Alizee.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden