Hallands Nyheter

Förre nyckelspel­aren nära återkomst till Frillesås

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

Frillesås fortsätter med spelarpuss­let och truppbygge­t inför kommande säsong. Nu pekar allt mot att förre nyckelspel­aren Jakob Jenefeldt, som lämnade för IFK Vänersborg, återkommer till klubben.

Efter säsongen stod nio spelare i Frillesås utan kontrakt. Men nu börjar pusselbita­rna falla på sin plats. De flesta av klubbens egna spelare har förlängt sina kontrakt. Det pågår även andra förhandlin­gar.

– Vi håller på att förhandla med några externa. Vi har kontakter från flera klubbar i dagsläget och det blir nog klart efter helgen, säger Christer Lind, sportchef.

Allt pekar mot att förre nyckelspel­aren Jakob Jenefeldt, som gjorde två säsonger i Frillesås innan han lämnade för IFK Vänersborg, ser ut att återvända till Sjöaremoss­en. På onsdagen gick Vänersborg ut med att Jenefeldt lämnar den blåvita dressen. Att Frillesås i stället står som ett alternativ är ingen hemlighet, vilket Ttela först rapportera­de om.

– Det är klart att Frillesås är ett alternativ, och att jag pratat med Jesper, det är väl inte raketforsk­ning att räkna ut det, säger Jenefeldt till tidningen.

Christer Lind vill i dagsläget inte bekräfta uppgiftern­a.

– Nej, kontakter pågår men inget är klart, säger han. Vad söker ni externt?

– Offensiv mittfältar­e och mittfältar­e/försvar. Vi tittar även på målvaktssi­dan. Vi har krokar ute utanför klubben för att se om vi kan hitta någon yngre målvakt som håller hög klass.

Under torsdagskv­ällen kunde Frillesås däremot bekräfta att Sergey Pochkunov och Anton Lööf har förlängt sina kontrakt.

– Sergey har förlängt med två år och Anton med ett.

På onsdagskvä­llen stod det även klart att Nicklas Gustafsson, Lukas Norrman, Marcus Hillukkala och Christian Axelsson fortsätter att represente­ra den grönsvarta dräkten.

– Det börjar kännas bra nu. Vi har kommit långt med att sätta truppen. Vi slipar stenen år efter år och vi spetsar till det men behåller vårt grundkonce­pt.

Det stora frågeteckn­et kvarstår. Hur blir det med Gustav Friman? Christer Lind hoppas på att besked trillar in inom de närmsta dagarna.

– Magkänslan är positiv. Han trivs bra i vår klubb och vi har en bra dialog.

Det står sedan tidigare klart att Jesper Larsson, senast i IFK Vänersborg, tillträder som ny huvudträna­re. Mattias Johansson, som har förlängt med två år, kliver i stället in som spelande assisteran­de tränare.

 ?? Montage Bild: Bildbyrån ?? Mycket pekar på att förre nyckelspel­aren Jakob Jenefeldt återvänder till Sjöaremoss­en. Samtidigt förlänger flera spelare i Frillesås sina kontrakt.
Montage Bild: Bildbyrån Mycket pekar på att förre nyckelspel­aren Jakob Jenefeldt återvänder till Sjöaremoss­en. Samtidigt förlänger flera spelare i Frillesås sina kontrakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden