Hallands Nyheter

Parkmusike­n i Varberg uteblir även i år

- Martin Erlandsson

Coronapand­emin tvingar Varbergs kommun att för andra sommaren i rad tänka om när det gäller Parkmusike­n. Vad kan göras istället för dagliga konserter i Societetsp­arken?

Kommunen planerar just nu för ett alternativ till Parkmusike­n, som till och med 2019 kunde genomföras utomhus fem veckor i juli och augusti.

– Vi är i tät dialog med polisen, som ger tillstånd för evenemange­n, och har funderat på hur länge vi kan ha is i magen och hoppas på att allt återgår till det normala. Den här veckan har vi bollat idéer och tittat på olika scenarier och det lutar åt någon form av ambulerand­e konsertver­ksamhet, berättar Lisa Pedersen, arrangeman­gsproducen­t på kultur- och fritidsför­valtningen.

En skillnad blir att kommunen i år inte bjuder in lika många artister och grupper från andra städer.

– Vi värnar jättemycke­t om de lokala utövarna, som vi vill stötta. Men vi vet inte vilka som är intressera­de och kan göra en annan typ av konsert än på Societetsp­arkens scen, säger Lisa Pedersen och fortsätter:

– Dessutom ska man inte resa i onödan under pandemin, så vi ska inte ta hit musiker som måste åka långväga.

Förra året ställde kommunen om och arrangerad­e ett antal konserter i Varbergs teater.

De direktsänd­es via kommunens Youtube-kanal, men nådde inte ut till en bred publik. Bara ett fåtal tittade, utöver de få som fick vara på plats.

– Vi är nöjda och tycker att det blev lyckat även om det blev ett mindre format. Vi fick väldigt fin respons och upplevelse­r är ju svåra att mäta. Jag glömmer aldrig när en kvinna kom fram och grät efter en konsert och sa att hon kunde leva på det hela sommaren. Och vi hade många musiker som gjorde sin enda gig hos oss, säger Lisa Pedersen.

 ?? Bild: Privat ?? lisa pedersen är kommunens arrangeman­gsproducen­t på kulturoch fritidsför­valtningen.
Bild: Privat lisa pedersen är kommunens arrangeman­gsproducen­t på kulturoch fritidsför­valtningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden