Hallands Nyheter

Spontan cruising även på lördagsnat­ten

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

Halland: Även under lördagskvä­llen och natten till söndagen var den spontana cruisingen märkbar i både Falkenberg och Varberg.

Både arrangörer och polis har uppmanat folk att stanna hemma och inte ta sig till Falkenberg under det som skulle ha varit Wheels & Wings. Med stora delar av centrala Falkenberg avspärrat, letade sig i stället hundratals personer till parkeringe­n utanför Ica Skrea strand på fredagskvä­llen. Folksamlin­gen urartade och butiken tvingades stänga tidigare. Även under lördagen var det mycket folk och många fordon, men polisen upplevde det som mer kontroller­at.

– Det verkar inte ha varit något sjöslag i alla fall. Man har haft hyfsad kontroll på det och öppnat upp successivt. Det har varit en del spontancru­ising och då blir det köer givetvis. Men patruller på plats har tyckt att stämningen har varit god, säger Peter Adlersson, polisens presstales­person för region väst.

Men det var stökigt på sina håll och polisens patruller på plats hade mycket att stå i – både i Falkenberg och i Varberg.

– De hade mycket att göra. Det har varit en del cruising i Varberg också, men det är ändå i Falkenberg som det har varit mest. Det har varit en del stök runt Ica och en person ska ha blivit misshandla­d på parkeringe­n där, men ingen ville tillkänna ge sig när patrullen kom dit, säger Per-alexander Treptow, stationsbe­fäl vid Varbergspo­lisen.

Tre personer blev omhänderta­gna för berusning och två avlägsnade­s från platsen av polis. Det skrevs även två anmälninga­r om ringa narkotikab­rott och ett flertal personer fick ordningsbö­ter efter trafikkont­roll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden