Hallands Nyheter

Lukic spelar ”hemma” i Halmstad: ”Blir speciellt”

- Ludwig Billengren

Bortamatch på hemmaplan eller hemmamatch på bortaplan?

Oavsett vad har inte Stojan Lukic särskilt långt till Örjans vall.

– Jag tar cykeln dit, säger målvakten.

Stojan Lukic bor och arbetar i Halmstad. Men han represente­rar inte Halmstads BK.

För fotboll spelar han några mil norrut, närmare bestämt i Varberg.

Nu ställs Varbergs Bois mot Halmstads BK på Örjans Vall.

– Det är bortamatch, men det är hemmamatch. Jag bor i Halmstad och kommer att ta cykeln till Örjans Vall. Det är hemma, jag har ändå spelat där. Man kan säga att jag känner till Örjans Vall, säger målvaktsve­teranen.

Lukic har ett förflutet i Halmstads BK. Han tillhörde klubben i fyra säsonger, från 2013 till 2016. I derbyt spelar han i grönsvart i stället för blåsvart.

– Det är alltid kul att möta lag som man spelat för tidigare. Det blir en speciell match, men vi vill så klart vinna.

Har du kontakt med några i laget i dag?

– Ibland har jag träffat Mikael Boman. ”Antes” (Andreas Johansson) grabb och min grabb spelar i samma lag. ”Ante” är tränare där och då stöter man på honom. Jesper Westerberg (tillförord­nad klubbchef) har jag väldigt god relation med. Skickar du några gliringar inför matchen?

– Nej. Eller jo, kanske nu när du säger det, säger Lukic och skrattar. 41-åringen fortsätter:

– Jag brukar alltid skoja med Boman. När jag var i Halmstad och han gick till Göteborg så sa jag: ”Boman, glöm aldrig att du inte gjort mål på mig”. När vi var i Falkenberg tillsamman­s gick han till Halmstad ett år innan jag kom dit. Han gjorde inte mål då heller. Jag hetsar honom lite, men det är med glimten i ögat.

Trots heltidsarb­ete som mäklare, familj och fotbollska­rriär har Lukic haft tid att se HBK en del den här säsongen. Det är ett motstånd som inte bjuder på någonting.

– De är bra! De är kompakta, försvarar med mycket folk och de har Marcus Antonsson som petat in lite mål. Det är ett bra lag och det blir en tuff match.

På matchen kommer det att vara publik från båda läger. I dagarna gav HBK beskedet att 150 biljetter släppts till bortalaget.

– All support man kan få betyder mycket. Och rent generellt är det helt fantastisk­t att spela inför folk igen. Bara det gör att man tänder till tio procent till.

Varbergs Bois förlorade senast mot AIK med uddamålet. Dessförinn­an blev det kryss mot Kalmar FF. En poäng på två matcher, men Lukic tycker formen känns gryende – både för sin egen och lagets del.

– Det tycker jag. Mot AIK var jag besviken. Det kändes som att vi inte ens försökte. När vi har 1–1 i 78:e så känns det surt att släppa in 2–1. Vi har kryss mot Kalmar, men jag tycker att vi ser bra ut. Vi jobbar hårt och sliter för varandra.

 ?? Bild: Krister Andersson ?? Stojan Lukic ställs mot sin tidigare klubb när Varbergs Bois tar sig an Halmstads BK.
Bild: Krister Andersson Stojan Lukic ställs mot sin tidigare klubb när Varbergs Bois tar sig an Halmstads BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden