Hallands Nyheter

Varbergs Bois jättelöfte uttagen i landslaget – missar match

- Ludwig Billengren

Montader Madjed ska på landslagsl­äger.

Till sin stora glädje.

– Det känns väldigt roligt, säger Varbergs Bois jättelöfte.

Montader Madjed är bara 16 år, men redan nu är han en del av Varbergs Bois A-lag och nyligen debuterade löftet i allsvenska­n. Därmed blev han en av de yngsta någonsin att göra det.

Snart ska han på blågul tjänst. Nyligen presentera­des P16-truppen till dubbelland­skamperna mot Danmark i augusti och Madjeds namn fanns med.

– Det känns väldigt roligt. Vi har haft några läger tidigare, men aldrig spelat landskamp. Det ska bli kul att möta andra landslag och få bära landslagst­röjan, säger 16-åringen.

Utöver Madjeds finns bland andra Brommapojk­arnas framtidsho­pp Jardell Kanga och Hbk-talangen Kazper Karlsson med i truppen.

– Vi har ett bra lag och det är många som jag känner igen. Vi har ett duktigt lag och jag hoppas vi vinner, säger Madjed.

Samtidigt som Madjed ska på

Sverigesam­ling spelar Varbergs Bois på hemmaplan mot Sirius. En viktig match som Madjed troligen missar. Han själv har inte reflektera­t över det ännu.

– Nej, det har jag inte. Jag får tänka på det snart och se hur jag ska göra med det. Men jag vill helst vara med i landslaget.

I stället tänker Madjed på vad som händer härnäst: derby mot Halmstads BK. Och trots sin unga ålder betraktas han som vemsomhels­t i Bois A-lag.

– Det spelar ingen roll hur gammal jag är. ”Jocke” (Joakim Persson) tänker på hur man jobbar. Jag fokuserar precis som alla andra.

 ?? Bild: Krister Andersson ?? Montader Madjed ska snart få spela sin första landskamp .
Bild: Krister Andersson Montader Madjed ska snart få spela sin första landskamp .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden