Hallands Nyheter

Framgångar för Varbergs MTB på SM i Järvsö

- Ludwig Billengren ludwig.billengren@hn.se

Det var en bra helg för Varbergs MTB.

På enduro-sm blev Viggo Karlsson tvåa i U21-klassen och Johan Dovemark knep bronspenge­n i masterklas­sen. – Det är riktigt roligt, säger Karlsson.

Sm-tävlingarn­a hölls i Järvsö och för Viggo Karlsson var uppladdnin­gen en annan än vad han är van vid.

Talangen brukar tävla i cross country XCO, inte enduro. Och därmed bytte han även cykel. Före tävlingarn­a i Järvsö hade han suttit på sin nya cykel en gång.

– Det är en helt annan grej. Med fjädringen så har man mycket mer slaglängd och mycket bredare däck. Den är skönare att cykla på. Men det är inte det lättaste att göra den omställnin­gen så fort, säger Viggo Karlsson.

Trots det presterade Karlsson. Visst, det blev inget guld, men han slutade tvåa bakom Andreas Höglund.

– Det är gött att kunna hoppa fram och tillbaka mellan grenarna utan att det är några problem. Sedan är det lite kul att visa vad man går för trots att jag vanligtvis inte tävlar i enduro, säger Karlsson med glimten i ögat.

Silvermeda­ljen var bara försmaken till SM i XCO, som äger rum i Göteborg, om två veckor. Då hoppas talangen på en ny topplaceri­ng.

– Jag är med i U23-klassen och vi kör tillsamman­s med elit. Jag siktar på att sluta topp tio, säger Karlsson.

Tillbaka till enduro-sm. Karlsson

var inte den enda från Varbergs MTB som fick med sig en medalj från Järvsö. Johan Dovemark blev trea i masterklas­sen (+35).

– Det var ganska oväntat, säger Dovemark.

Tycker du det?

– Det tycker jag nog egentligen inte. Men jag blev lite förvånad över att träningsmä­ngden räckte till att göra den prestation­en.

Vad var det för känsla när du gick i mål?

– Det var en väldigt positivt. Jag hade lite koll på hur det hade gått på de andra sträckorna. Det kändes väldigt skönt, för det började segt för mig på förstasträ­ckan. Då var det inget som fungerade och jag tappade ganska mycket tid, men sedan kom jag igång, avslutar Dovemark.

 ?? Bild: Mountainbi­kesm.se ?? Viggo Karlsson fick med sig ett silver från Järvsö.
Bild: Mountainbi­kesm.se Viggo Karlsson fick med sig ett silver från Järvsö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden