Selmani: ”Snabbaste målet jag gjort”

- Tobias Wolf

Astrit Selmani visade vägen med en pangstart efter 27 sekunder.

Mohanad Jeahze avslutade med ett drömmål.

Och Hammarby tog en ny seger – efter 2–0 borta mot Örebro. – Jo, det måste vara det snabbaste målet jag gjort, sade Astrit Selmani i Discovery plus.

Selmani som vann poängligan i fjol med 15 mål och sex assist i Varberg var ett av allsvenska­ns hetaste nyförvärv. I Hammarby har inte målskyttet kommit i gång på samma sätt, men på söndagseft­ermiddagen kunde anfallaren alltså fira sin andra allsvenska fullträff i Bajentröja­n efter bara några sekunder.

– Skönt förstås, men jag borde gjort något mer mål, vi är farliga när vi kommer fram, sade Astrit Selmani i Discovery plus efter första halvleken.

Vid sin första bollkontak­t kom Selmani in bakom backlinjen och placerade bollen förbi målvakten Mergim Krasniqi. En tuff start för jumbon och inte minst Ösk-målvakten som gjorde allsvensk debut då Bobby Allain åkt på en armskada.

– Man tänker inte så mycket i det där läget, sade Astrit Selmani till Discovery plus om sitt mål.

Kort därefter kunde Selmani blivit tvåmålssky­tt då han tog sig igenom det virriga hemmaförsv­aret ett par gånger om.

Örebro ryckte förvisso upp sig något i andra halvleken – men i den 69:e minuten satte försvarare­n Mohanad Jeahze punkt med drömmål då han läckert chippade in 2–0 i bortre krysset efter en kontring.

Ett hårt skadedrabb­at Hammarby tog därmed andra raka trepoängar­en efter att ha krossat Degerfors med 5–1 för en vecka sedan. Mot Örebro var dessutom lagkaptene­n Jeppe Andersen avstängd. Däremot klev nyförvärve­t Bjørn Paulsen direkt in på högerbacks­platsen i sin comeback efter att ha återvänt från tyska Ingolstadt.

Läget blir allt tuffare för krisstämpl­ade Örebro som åkte på femte raka förlusten i allsvenska­n. Den allsvenska jumbon hoppas nu att Nahir Besara och Jiloan Hamad, som båda har en bakgrund som i just Hammarby, ska lyfta laget. Nyförvärve­n förväntas vara spelklara om en dryg vecka i hemmamatch­en mot AIK.

?? Bild: Christine Olsson ?? Astrit Selmani.
Bild: Christine Olsson Astrit Selmani.