Hallands Nyheter

Bekräftat: Gabriel Landeskog kan hamna i Seattle

- Emil Forsberg/tt

Nya Nhl-laget Seattle Kraken har en hel del stjärnor att välja mellan inför onsdagens expansions­draft.

Eller vad sägs om Carey Price, Matt Duchene – och Gabriel Landeskog?

28-årige Gabriel Landeskogs kontrakt med Colorado har löpt ut och förhandlin­garna om ett nytt har gått trögt – vilket fick svensken, som varit lagkapten i klubben sedan han var 19 år, att vädra sitt missnöje i media.

– Jag måste vara ärlig, jag är lite besviken att det behövt gå så här långt, sade han till The Athletic.

Seattle får ta en spelare från varje klubb i expansions­draften som genomförs på onsdag, men klubbarna har rätt att skydda ett visst antal stjärnor.

När den officiella listan över tillgängli­ga spelare presentera­des under söndagen stod det klart att Landeskog inte skyddas av sin klubb.

Det gör inte heller Vancouvers Alexander Edler. Men där var det 35-åringen själv som beslutat sig för att testa vingarna på annat håll.

– Han vill se vilka möjlighete­r som finns därute på den öppna marknaden, vilket han aldrig testat tidigare. Men vi har inte stängt dörren, vill han komma tillbaka ska vi försöka hitta en lösning även om det kan bli svårt att få loss pengar om vi kontrakter­at en ersättare redan, säger Vancouvers general manager Jim Benning till The Athletic.

På listan över potentiell­a stjärnvärv­ningar finns också Nashvilles Matt Duchene, New Jerseys PK Subban och St. Louis Vladimir Tarasenko. Men den stora snackisen har varit att Montreals målvakt Carey Price är exponerad. Förhoppnin­gen är att Price lön ska avskräcka Seattle och att man därmed ska kunna behålla 33-åringen.

 ?? Bild: David Zalubowski ?? Gabriel Landeskog.
Bild: David Zalubowski Gabriel Landeskog.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden