Hallands Nyheter

Musiken du inte får missa just nu

- Anna Rosenström anna.rosenstrom@gp.se

Göteborgsk­a stjärnskot­tet Izza Gara, drömmig boom bap med rapveteran­en Chad Bogus och en kärleksdue­tt mellan Naod och Mona Masrour. Det tar plats på Anna Rosenström lista över veckans bästa musik.

1 ”Lonely Too?”

Izza Gara (album) Pop/r’n’b.

Göteborgsk­a Izza Gara har släppt ett ljuvt litet minialbum med sju avskalade och känslosamm­a låtar. Med sin mjuka röst påminner hon lite om amerikansk­a Jhene Aiko, vilket inte alls är dumt. Men jag är ändå nyfiken på hur hon skulle låta på lite fylligare produktion­er och i ett högre tempo. Tills vidare är dessa slow jams mycket mysig lyssning.

2 ”CIRKLAR”

Dogbite & Chad Bogus (EP) Hiphop

Dogbite från Jönköping och Chad Bogus från Göteborg är inte bara två av Sveriges bästa breakdansa­re, de släpper också musik tillsamman­s. Detta är deras andra EP ihop, full med drömmigt jazziga beats och med gäster som Fridlyst och Sammy Bennett. Själva rapen innehåller allt från shoutouts till Munkebäck till reflektion­er om klass eller jakten på pengar som i min favorit: den bossanova-doftande ”K.R.Ä.M”.

3 Good Girls

Chvrches (singel) Pop

I veckan släppte skottarna i Chvrches sin tredje singel från det kommande albumet ”Screen Violence”. Liksom tidigare släppta ”He Said She Said” är det glittrande syntpop byggd för stora scener och massiva publikmass­or som gäller, och även denna har en form av feministis­kt budskap i att inte nöja sig med att göra det som förväntas av en som tjej. Det är snyggt, storslaget och såklart ständigt angeläget.

4 ”Hennes låt”

Naod ft. Mona Masrour (albumspår) Hiphop/r’n’b

Rågsvedsra­pparen Naods konceptuel­la album ”Naod vs. Nine” kom visserlige­n redan förra veckan men jag bara måste få tipsa om mitt favoritspå­r. ”Hennes låt” är en gullig kärleksdue­tt där Naod och årets stora r’n’b-genombrott Mona Masrour sjunger om att göra allt för varandra på ett riktigt somrigt beat. Ett tema som aldrig blir uttjatat, åtminstone inte om det framförs såhär studsigt och fint.

5 ”Upp till kamp”

Mattias Bärjed (nyutgåva) Soundtrack

I och med Record Store Day på lördag är det hög tid att återupptäc­ka Soundtrack of our Lives-gitarriste­n Mattias Bärjeds superfina originalmu­sik till Svt-serien ”Upp till kamp” från 2007. Nyutgåvan på röd vinyl kanske inte är ett måste, det går lika bra att slå på valfri streamingt­jänst och njuta av såväl melankolis­kt gitarrploc­k som huvudkarak­tärens The Who-inspirerad­e band ”Tommy and the Heartbreak­ers”.

 ?? Bild: Felix Martinsson ?? Naod och Mona Masrour.
Bild: Felix Martinsson Naod och Mona Masrour.
 ?? Bild: Pressbild ?? Izza Gara
Bild: Pressbild Izza Gara

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden