Hallands Nyheter

Ingen bör fatta beslut i yrvaket tillstånd

- Åsa Tufvesson

Lite ironiskt att de styrande var så rädda för att folket skulle bli utsatta för rysk propaganda, troll och annat jävelskap att de inte ansåg oss myndiga nog att rösta i denna viktiga fråga. Märkligt att att de själva anser sig vara immuna mot lobbying, manipulati­on och desinforma­tion, speciellt med bakgrund av att utrikesmin­istern Ann Linde i somras lät sig grundluras av två ryska ”skämtare” som utgav sig represente­ra den ryska opposition­en. Ett grovt misstag som hon bortförkla­rade allt för lättvindig­t med tanke det ämbete hon innehar. . Är det av omtanke eller är det Socialdemo­kraternas mål är att hålla sig kvar vid makten oavsett vilka offer de måste göra som låter dem sänka demokratin i graven?

Vad man än tycker och tänker så har detta ställnings­tagande forcerats fram i relation till en rysk despots nyckfulla sinne. Ska han anfalla oss för att vi står tillsynes ensamma, utanför Nato eller för att vi går med Nato och då hotar Rysslands säkerhet. Som att välja mellan pest och kolera, beslut som fattas under hot, rädsla och stress brukar inte vara hållbara i längden. Som medlemmar i Nato blir vi dock tvungna att se över vår livsmedels­försörjnin­g. Tanken att återinföra beredskaps­förråd tilltalar mig, ärendet måste eventuellt handläggas skyndsamt. Detta för att kunna garantera mat till Natotruppe­r vid händelse av krig. Hur hög prioritet hade ärendet haft om livsmedels­försörjnin­gen stått i relation till oss invånare? Det räckte ju uppenbarli­gen inte med en pandemi för att politikern­a skulle begripa hur sårbara vi faktiskt är. De slog dövörat till coronakomm­issionens svidande kritik och valde istället att klappa sig för bröstet och ge sig själva ett mycket högt betyg.

Pinsamt men inte konstigt att det här behövdes en rysk autokrats invasion av Ukraina för att skaka om i riksdagshu­set. Nu har de vaknat ut sin Törnrosasö­mn men är det verkligen ”Prince Charming” som räcker oss sin hand? Hög eller låg, ingen bör fatta beslut i ett yrvaket tillstånd.

 ?? BILD: HANS T DAHLSKOG ?? Pinsamt men inte konstigt att det här behövdes en rysk autokrats invasion av Ukraina för att skaka om i riksdagshu­set, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: HANS T DAHLSKOG Pinsamt men inte konstigt att det här behövdes en rysk autokrats invasion av Ukraina för att skaka om i riksdagshu­set, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden