Hallands Nyheter

Varbergare­n Jens är årets trafikhjäl­te

- Robert Lundberg

BILD: PRIVAT

Varberg: När Jens Martinsson upptäckte en bil som vinglade fram och tillbaka i trafiken tvekade han inte en sekund. Nu belönas han med utmärkelse­n ”årets trafikhjäl­te” för sin insats.

Varje år utser föreningen Motorförar­nas helnykterh­etsförbund årets trafikhjäl­te. Priset går till en person som har visat civilkurag­e och handlingsk­raft vid olyckor eller risksituat­ioner i trafiken. 2022 års trafikhjäl­te är varbergare­n Jens Martinsson.

– I år var det extra svårt att välja en vinnare, eftersom så många uppträtt som sanna hjältar under det gångna året. Det var som vanligt flera kandidater som var värda priset, men till slut valde vi Jens, säger MHF:S Förbundsor­dförande Annette Fagerholm Ahlholm.

Jag visste inte ens att jag var nominerad förrän de kontaktade mig och berättade att jag hade vunnit. Jens Martinsson

Anledninge­n till att Jens får priset är hans rådiga ingripande när han tillkallad­e polis och fick stopp på en narkotikap­åverkad förare i Varberg förra året. Det är tionde gången som Motorförar­nas riksförbun­d delar ut priset och Jens är den första hallänning som får det.

– Jag visste inte ens att jag var nominerad förrän de kontaktade mig och berättade att jag hade vunnit. Men det känns så klart jätterolig­t, säger Jens Martinsson.

Han säger att om en liknande situation skulle uppstå igen skulle han inte tveka att ingripa.

– Självklart skulle jag göra om det. Hon var så påverkad att hon kunde ha skadat eller dödat någon. Det viktiga är att ingen kom till skada.

Förutom ett diplom fick Jens också en check på 10 000 kronor. Och han säger att det inte kommer bli några problem att fundera ut vad pengarna ska gå till.

– Vi har precis byggt hus här i Varberg så det kommer bli något till huset, säger han.

 ?? ?? Jens fick ta emot priset hemma i Varberg.
Jens fick ta emot priset hemma i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden