Hallands Nyheter

Kvinna som orsakade olycka döms för rattfyller­i

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se 010-471 50 23

Falkenberg: En kvinna i Falkenberg­s kommun döms för grovt rattfyller­i efter att ha orsakat en olycka vid Tångaområd­et och sedan lämnat platsen. Kvinnan nekar till brott och menar bland annat att hennes barn tagit uppmärksam­het under färden.

Det var en förmiddag i september 2021 som en kvinna i 35-årsåldern körde in i en mötande bil på Dalkullevä­gen i Falkenberg. Föraren till den andra bilen har i förhör uppgett att bilen kommit i hög hastighet och att den snabbt lämnade platsen efter att olyckan inträffat. Ett vittne på plats ska därefter ha följt efter bilen och hjälpt till med att få fram registreri­ngsnumret.

Den utpekade kvinnan har i sin tur uppgett att hon inte trodde att smällen var så stor. Hon har berättat att hennes barn tagit ganska mycket uppmärksam­het och att de hade musik på under färden. När hon senare stannade och såg skadorna på fronten hade hon kontaktat polis, med uppfattnin­gen om att det var hon som blivit påkörd. Uppfattnin­gen motbevisas dock av fotografie­r och en övervaknin­gsfilm.

” Kvinnan nekar till brott och menar att hon började dricka efter att hon kommit hem eftersom händelsen blev för mycket för henne.

När polisen anlände till kvinnans bostad visade det sig att hon hade 2,11 promille alkohol i blodet. Kvinnan nekar till brott och menar att hon började dricka efter att hon kommit hem eftersom händelsen blev för mycket för henne.

Varbergs tingsrätt menar dock att det finns flera orsaker till att kvinnans förklaring inte håller. Bland annat ska prover ha tagits vid olika tidpunkter, vilket motbevisar att alkoholen intagits efter att olyckan inträffat. Tingsrätte­n menar också att kvinnans förklaring om att händelsen blivit för mycket för henne inte heller går ihop med hennes agerande på platsen.

Eftersom kvinnan tidigare haft alkoholpro­blem blir påföljden skyddstill­syn med särskild behandling­splan. Kvinnan ska också betala 3 000 kronor i skadestånd till den andra föraren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden