Hallands Nyheter

Mycket Falkenberg­s VBK i landslagst­ruppen

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Daniel och Johan Gravaeus, Edvin Swärd, Oscar von Sydow och Jacob Ekman. Det kryllar av falkenberg­skopplinga­r i herrlandsl­agstruppen som ska möta Danmark i dubbelland­skamp. – Det är ett kvitto på att man gör något bra i sin karriär, säger Edvin Swärd.

Sedan den 13 maj har det svenska herrlandsl­aget i volleyboll samlats för ett träningslä­ger i Ängelholm som avslutas med två landskampe­r mot Danmark, en hemma i Ängelholm (19 maj) och en borta i Köpenhamn (21 maj).

En av de fem falkenberg­arna i truppen är mottagaren Edvin Swärd, som dragit på sig landslagst­röjan i seniorsamm­anhang tio gånger tidigare.

– Det är samma förväntans­fullhet varje gång. Det blir aldrig en vana som man tar för given, berättar Swärd, som ser fram emot att återse flera av Danmarks stjärnor.

– Många av spelarna i Danmark har jag mött i juniorland­slagen. Vi har följt varandra genom åren och det ska bli spännande att se hur vi står oss mot varandra nu när vi är seniorer.

För hans egen del har han precis avverkat sin debutsäson­g utomlands, vilken har varit lyckad för Edvin personlige­n men lite sämre för hans nederländs­ka klubb Simplex/sss.

– Det har varit ett fantastisk­t år. Det har varit otroligt kul att bara kunna fokusera på volleyboll­en. Personlige­n är jag jättenöjd. Det var mitt första proffsår och jag kom tvåa-trea i mottagning­sligan, berättar Edvin, vars lag var ett förlorat set från att gå till A-slutspel.

I stället fick man nöja sig med att spela B-slutspel, där man ser ut att bärga andraplats­en med två matcher kvar.

BILD: ROBERT BOMAN

– Det kändes som att många tappade motivation­en när vi missade A-slutspelet, säger Swärd, som slaviskt följde moderklubb­en Falkenberg­s väg till silver i Sm-slutspelet.

– Jag har suttit här nere med blå tröja och följt slutspelet. Falkenberg gjorde det bra, men det blir en sån skillnad mot Hylte Halmstad som har ett par heltidspro­ffs och Marcus Nilsson i laget. Samtidigt vann de en match, vilket visar att det finns hopp. Det får bli en morot till nästa säsong.

” Jag har suttit här nere med blå tröja och följt slutspelet. Edvin Swärd

 ?? ?? Edvin Swärd, här i röd Falkenberg­ströja, har följt sin gamla klubb i den mer traditione­lla blåa tröjan från sin lägenhet i Nederlände­rna.
Edvin Swärd, här i röd Falkenberg­ströja, har följt sin gamla klubb i den mer traditione­lla blåa tröjan från sin lägenhet i Nederlände­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden