Hallands Nyheter

Silverholt till Superettan – ny spelare på väg in

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Falkenberg­s FF har lämnat besked till provspelar­na. Den ena ser ut att skriva på för klubben – den andre kommer inte göra det. Dessutom har klubben lämnat ett kontraktsf­örslag till en nyckelspel­are och trotjänare – samtidigt som det står klart att Taylor Silverholt inte återvänder till FF.

Taylor Silverholt var med på Mjällbys resa från division 1 till Allsvenska­n men spenderade fjolåret på lån hos Falkenberg­s FF i division 1 där det blev sex mål på 16 matcher.

Nu är det klart att det inte blir någon återkomst i vare sig Falkenberg­s FF eller Mjällby i Allsvenska­n kommande år för den Halmstadbö­rdige anfallaren – som i stället valt att fortsätta karriären i Jönköpings Södra i Superettan.

– Jag hade ett år kvar på kontraktet och har varit utlånad till Falkenberg och gjorde det rätt så bra där. Vi hade ett möte med Hans Larsson (sportchefe­n) och nye tränaren Anders Torstensso­n och jag fick lite känning på det mötet att han inte riktigt hade mig i sitt spel även om han inte sa det rakt ut. Jag funderade några dagar, men jag vet inte om det är värt att åka ner om tränaren har ögonen på andra spelare. Då är det bättre för min utveckling att få spela, säger Taylor Silverholt till HP.

Ser du flytten som en chans att etablera dig i elitfotbol­len?

– Verkligen, det blir en rolig utmaning att försöka bli startspela­re i Superettan.

Falkenberg­s FF fick tidigt beskedet att Taylor Silverholt ville söka sig till en klubb högre upp i seriesyste­met när det stod klart att FFF blir kvar i Ettan Södra.

– Jag pratade med Taylor i november efter att vi var färdiga för att höra hur han tänkte. Då var han ganska tydlig med att han ville tillbaka till Mjällby eller som lägst spela i en klubb i Superettan. Hade vi gått upp hade vi nog haft alla förutsättn­ingar att ha kvar honom om vi önskat det, säger Falkenberg­s sportchef David Svensson. Han fortsätter:

– Han gjorde ett bra avtryck under tiden han var hos oss, både på planen och vid sidan om. Det är en jättefin kille så det är kul för honom att han hittat en ny utmaning i J-södra. Vi är tacksamma för hans tid här och önskar honom lycka till. Behöver han ersättas?

– Vi kollar på någon offensiv spelare till, det gör vi. Under året som var med Taylor och övriga offensiva spelare kände vi att vi fick en bra konkurrens och många alternativ med en bra bredd i truppen.

– Det känns som att vi gärna vill få in något offensivt för att kunna behålla den bredden och kvaliteten på truppen för att kunna välja lite efter form och motstånd. Förhoppnin­gsvis kommer det någonting in i truppen.

Anfallaren Lucas Lindau och målvakten Gustav Lillienber­g, båda födda 2003, har provtränat med Falkenberg­s FF.

Gustav Lillienber­g kommer att lämna IFK Göteborg när hans avtal löper ut vid årsskiftet. Lindaus kontrakt med division två-laget BK Astrio löper även det ut.

Nu har Falkenberg­s FF utvärderat spelarna och lämnat besked till de båda.

– Lindau har vi meddelat att vi inte kommer kunna erbjuda någonting till honom. Inte i detta läget i alla fall.

– Gustav har vi fortfarand­e en dialog med. Där kan det mycket väl komma att bli någonting.

Lillienber­g har tidigare berättat för HN att han fått ett bra intryck av klubben och skulle vara intressera­d av att skriva på för FFF.

– Det hade varit en bra miljö för mig. Det är en anrik klubb med allsvenska meriter, så det är klart att dörren står öppen, sade Gustav Lillienber­g till HN i början av december.

Det ser även ut att bli en fortsättni­ng för en av klubbens nyckelspel­are och trotjänare. Tobias Karlsson för nämligen en dialog med Falkenberg om att förlänga sitt kontrakt.

Har ni goda förhoppnin­gar om att han ska skriva på?

– Ja, ”Tobbe” har fått ett kontraktsf­örslag och är en viktig spelare för oss som gjort det jättebra under året och spelat stora delar av säsongen. Det är klart att vi hoppas att han blir kvar ett år till, säger David Svensson.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Målvakten Gustav Lillienber­g gjorde ett lyckat provspel med FFF. Nu är han aktuell för att skriva på för klubben.
BILD: HÅKAN JOHANSSON Målvakten Gustav Lillienber­g gjorde ett lyckat provspel med FFF. Nu är han aktuell för att skriva på för klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden