Hallands Nyheter

AIK tackade ja till gratisplat­s – fick en timme på sig

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

"

Det var kort betänketid men vi resonerade som så att det blir en rolig utmaning för killarna att få en andra chans när de ändå var så pass nära Mattias Widarsson

Arvidstorp­s IK tvekade inte över att tacka ja till en gratisplat­s i division 5. Beslutet fattades oerhört snabbt.

– Vi hade bara en timmes betänketid på oss men det känns rätt att vi tackade ja, säger Mattias Widarsson.

Anledninge­n till att det fanns en vakant plats i serien var att BK Walldia bestämt sig för att dra sig ur femman och gå tillbaka till sexan.

Arvidstorp­s IK gjorde i år comeback i seriesamma­nhang och slutade tvåa i den rekordjämn­a mellersta division 6-gruppen. Inför den sista omgången hade tre lag chansen att bli seriesegra­re. Långås/morup drog det längsta strået. Falkenberg­slaget Anderstorp, som tränas av Christian Persson, föll på målsnöret då endast målskillna­d skiljde lagen åt.

Men nu får man alltså ta livet upp i alla fall. Klubben fick endast en dryg timme på sig att fatta sitt beslut.

– Det var kort betänketid men vi resonerade som så att det blir en rolig utmaning för killarna att få en andra chans när de ändå var så pass nära. Det kändes rätt och det tycker nog killarna också, säger lagledaren Mattias Widarsson.

Varför hade ni bara en timme på er?

– Hallands fotbollsfö­rbund hade styrelsemö­te samma dag och det låg nog till grund för att de ville ha besked kvickt och kunde avhandla det där.

Hur stort steg blir detta sportsligt tror du?

– Jag har faktiskt ingen aning men vi har legat bra till i toppen och gjort bra ifrån oss där. Trots att detta är första året vi haft lag sedan vi startade om igen. Vi har ett ungt lag där många spelar sitt första år som seniorspel­are och det hade inte varit hela världen att vara kvar och utvecklas där nere.

– Men jag tror att de tar sig an denna uppgiften också då det är ett gott gäng killar. Jag tror nog att de ska lyckas klara sig rätt så bra i denna serie också.

Hallands Fotbollför­bund bestämde

även att det blir två division 6-serier istället för tre till nästa säsong.

– Det skulle varit 14 i norra serien och 13 i södra. Nu tar de ju väck oss och blir 14 lag i södra och 13 i norra istället då Valldia går in där. Påverkade det ert beslut?

– Nej, men man kan säga att det var ett litet dilemma. Det hade kanske passat oss bra med så många matcher då vi inte har något B-lag med en trupp på 25 killar. Vi får se om vi får till ett sådant lag nu men för oss hade det inte spelat någon roll om det var två eller tre serier.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Arvidstorp­s IK har tackat ja till en gratisplat­s i division 5.
BILD: ROBERT BOMAN Arvidstorp­s IK har tackat ja till en gratisplat­s i division 5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden