Hallands Nyheter

Hansson missade medaljplat­s

- Göran Sundberg

Louise Hansson kunde inte försvara Vm-guldet i kortbana på 100 meter ryggsim. Det blev en femteplats i en jämn final där hemmanatio­nen Australien vann dubbelt.

– Jag trodde jag hade mer i kroppen, men detaljerna satt inte riktigt, säger hon.

Os-mästaren Kaylee Mckeown, Australien, vann på 55,49 och var 13 hundradela­r före Mollie O'callaghan, världsmäst­are på 100 meter fritt i långbana.

Louise Hansson skrällde ordentligt när hon vann guld i kortbane-vm på distansen i fjol.

I år var startfälte­t stjärnfyll­t och då räckte det inte till medalj, trots en stark start i ett kylslaget Melbourne.

Hansson ledde efter halva loppet, men blev passerad sista dryga 25 meterna.

– Det kändes rätt bra och jag var bra med, men jag kom lite fel in i sista vändningen, säger Louise Hansson till SVT.

Hansson fick sluttiden 55,89, säsongens bästa resultat på distansen, men nästan sju tiondelar över sitt eget svenska rekord.

Till bronset – som delades av Claire Curzan, USA, och Ingrid Wilm, Kanada – saknades 15 hundradela­r.

– Det är min näst snabbaste tid någonsin, men jag trodde jag hade mer i kroppen. Jag har inte riktigt detaljerna i ryggsim ännu. Vändningar­na sitter inte riktigt, det är något jag får träna på, säger Hansson till SVT.

Det var i fjol som Hansson började satsa på ryggsim i kortbana, men hennes huvudfokus är fortfarand­e 100 meter fjäril där hon tog Emguld i långbana i somras. Men hon har medaljchan­s också på både 50 meter ryggsim och 100 meter medley senare i veckan.

Sara Junevik slutade sist i finalen på 50 meter fjäril med tiden 25,18. Finalen höll hög klass och övriga sju simmare gick under 25 sekunder. Torri Huske, Kanada, och Maggie Macneil, Kanada, delade guldet på 24,64 – 26 hundradela­r över Therese Alshammars världsreko­rd från 2009.

– Det finns en 24:a i mig, men i en sådan här situation blir det lite pressat, säger Junevik till SVT.

Tidigare i finalpasse­t simmade Junevik och Michelle Coleman semifinal på 100 meter frisim, men ingen av svenskorna nådde finalen.

Coleman noterade 52,44 och missade finalavanc­emang med 17 hundradela­r.

Sara Junevik hade 52,50, bara fyra hundradela­r över sitt personliga rekord som hon i tisdagens lagkapp sänkte med över en sekund. Svenskorna blev tia respektive elva.

Sophie Hansson tog silver på 100 meter bröstsim i kortbane-vm i fjol – men i år har hon haft svårt att få till det. Hon missade final på distansen och slutade tia i semifinale­n på 1.04,88 – knappt 1,4 sekunder över sitt eget svenska rekord.

 ?? ARKIVBILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Louise Hansson lyckades inte försvara Vm-guldet.
ARKIVBILD: JONAS EKSTRÖMER Louise Hansson lyckades inte försvara Vm-guldet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden