Hallands Nyheter

Benzema redo för finalen – men vill Deschamps?

- Henrik Skiöld

Ballon d'or-vinnaren Karim Benzema skadade sig dagen före Frankrikes Vm-premiär mot Australien. En månad senare är han redo att återvända till Qatar – och Vm-finalen mot Argentina. Sista ordet har förbundska­ptenen Didier Deschamps.

– Jag föredrar att gå vidare till nästa fråga, sade han efter semifinals­egern mot Marocko.

Frankrike drabbades hårt av skador veckorna inför VM. I rask takt tvingades spelare som Paul Pogba, N'golo Kanté, Presnel Kimpembe, Lucas Hernández och Christophe­r Nkunku att lämna återbud.

På plats i Doha drog Karim Benzema, 35 år på måndag, på sig en lårskada som krävde minst tre veckor för att läka.

Varken Benzema eller Lucas Hernández ersattes i truppen. Det innebär att de får medalj – guld eller silver – på söndag.

Benzema, vald till världens bäste spelare senaste säsongen, uppges vara helt återställd från sin skada. Han är tillbaka i full träning och ska ha fått klartecken från Real Madrid att ansluta till den franska truppen.

Franska och spanska medier spekulerar i att Didier Deschamps, tillsamman­s med resten av den franska ledarstabe­n, funderar på hur man ska hantera situatione­n. Deschamps, som kan vinna sitt tredje Vm-guld på söndag varav det andra som förbundska­pten, ville inte diskutera Benzema efter 2–0-segern mot Marocko.

Benzema var före skadan given i startelvan, men i hans frånvaro har Olivier Giroud klivit fram. Milans veteran står på fyra mål, ett färre än Kylian Mbappé.

Benzema stöttade sitt lag inför semifinale­n med att lägga ut meddelande­t ”Kom igen, grabbar. Två matcher till, vi är nästan framme.

Jag står bakom er. Kör på” på sitt Instagramk­onto.

Att Deschamps i det här läget flyger in en matchoträn­ad Benzema och tar med honom i truppen mot Argentina ter sig inte sannolikt, men situatione­n kan ändras.

Förkylning­ar plågar den franska truppen.

Mittfältar­en Adrien Rabiot missade semifinale­n mot Marocko på grund av en sådan. Även försvarare­n Dayot Upamecano kände sig hängig, men satt ändå på avbytarbän­ken.

– Luftkondit­ioneringen är på hela tiden och så vi har haft några fall av influensal­iknande symtom men vi kommer att försöka undvika att det sprider sig, säger Deschamps.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTOPHE ENA ?? Karim Benzema är kvitt sin lårskada, men återvänder han till den franska Vm-truppen till söndagens final mot Argentina?
ARKIVBILD: CHRISTOPHE ENA Karim Benzema är kvitt sin lårskada, men återvänder han till den franska Vm-truppen till söndagens final mot Argentina?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden