Hallands Nyheter

Svensk politik ifrågasätt­s av omvärlden

- Guran

Svar

på ”Billigare bränsle med högern än vänstern”

Politik. Chauvinism och ideliga beskyllnin­gar är ju SD:S signum. Här anklagar man S i stället för att förklara sitt eget misslyckan­de. Oscar Sjöstedt svamlade om kort tid och ”tre partier till” i riksdagen och samma svammel återupprep­as i detta inlägg.

Hellsborns ”kära lantbrukar­e” får nu samma prissänkni­ng som alla får, till dess att miljön skall bekosta en ytterligar­e sänkning. S har i sitt budgetförs­lag prioritera­t hjälpbehov­et och hushåller bättre med skattemede­l, än det ni vill briljera med i er rubrik.

Under tolv år har Ulf Kristersso­n angripit SD för deras främlingsf­ientlighet och avskyvärda människosy­n. ”Jag säljer inte min själ för regeringsm­akten” är numera ”trams” och nu ger han SD allt för stort inflytande över svensk politik i Tidöavtale­t.

Joseph Goebbels skrev i april 1928: ”Vi kliver in i parlamente­t i syfte att förse oss själva ur demokratin­s egen arsenal av vapen. Om demokratin är så dum att ger oss gratis biljetter och löner för detta arbete, har den sig själv att skylla”.

Nu ger regeringen SD demokratin­s arsenal av vapen och omvärldens reagerar med ett totalt oförståend­e till hur detta kunnat ske i Sverige.

”Med Tidöavtale­t som grund går Sverige nu äntligen åt rätt håll”, en ”grund” som inte delas av EU, då parlamente­ts Renew-grupp är kritiska och Jan Persson försöker försvara Liberalern­as delaktighe­t i avtalet.

Björn Söder vill dra in stadsbidra­get för Civil rights defenders. En ideell människorä­ttsorganis­ation som granskat och ger avtalet en svidande kritik.

FN har kritiserat Sverige för, hur man behandlar minoritets­grupper

i en av sina regelbundn­a granskning­ar av hur medlemslän­derna fullföljer sina åtaganden.

Barack Obama har uppmärksam­mat det som nu skett och är bestört över hur högerextre­mismen tillåts breda ut sig och därmed hotar demokratin i världen.

Världspres­sens rapporteri­ng har inte varit smickrande och några avskyvärda filminslag där berusade SD företrädar­e firar segern fick viral spridning.

Den illvilliga propaganda som SD bedriver utomlands, att Sverige är ett hemskt land att bo i har nu besannats och tre av SD:S riksdagsmä­n är ”stolta och glada över” detta.

 ?? BILD: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? Nu ger regeringen SD demokratin­s arsenal av vapen och omvärldens reagerar med ett totalt oförståend­e till hur detta kunnat ske i Sverige, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: JONAS EKSTRÖMER/TT Nu ger regeringen SD demokratin­s arsenal av vapen och omvärldens reagerar med ett totalt oförståend­e till hur detta kunnat ske i Sverige, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden