Hallands Nyheter

Simon Källströms löfte efter styrelsens besked: ”Blir kvar säsongen ut”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Skyttekung­en Simon Källström saknar inte alternativ. Men är inställd på att bli kvar i HK Varberg så länge spelarlöne­rna betalas ut som det är tänkt. – Jag vill så klart hjälpa klubben och trivs bra här, så jag ser ingen anledning till att byta klubb om vi kan behålla lönerna, säger Simon Källström.

Ni kan historien vid det här laget. HK Varberg befinner sig i ekonomisk kris och gick ut med att de måste ha in en och en halv miljon kronor för att kunna rädda säsongen. En av besparings­åtgärderna var att halvera spelarnas löner. Spelarna var dessutom fria att gå till andra klubbar.

Men när nyheten kom ut i media gjorde klubben en helomvändn­ing och meddelade spelarna att de trots allt skulle få behålla sina löner i sin helhet så länge det är hållbart.

– Vi har inga garantier. Klubben har däremot sagt att de ska försöka hålla det säsongen ut så länge pengarna finns och allt går bra. Förhoppnin­gsvis löser det sig, säger Simon Källström.

Fjolårets allsvenska skyttekung hade haft alternativ om han velat byta klubb på grund av det ekonomiska läget. Men har valt att stanna kvar i HK Varberg.

– Jag blir kvar säsongen ut som det ser ut nu. Men sen är det så klart en ovisshet till nästa säsong hur det blir med lönerna, ekonomin i klubben och allt annat. Det är svårt att spekulera i det nu men man vet ju inte riktigt hur det blir.

En bristning i baksidan av låret har hållit honom borta från spel sedan början av november. Men i den senaste matchen mot Torslanda gjorde han comeback efter sin skada och stod för sex mål.

– Känns roligt att komma tillbaka efter att ha varit borta så lång tid. Tråkigt att det slutade som det gjorde i och med att vi förlorade. Men med tanke på att man varit borta så kändes bra för egen del.

– Jag känner faktiskt ingenting i baksidan just nu. Vilket är skönt.

Men det är inte bara en positiv känsla att ansluta till laget efter rehaben som genomförts med hjälp av sjukgymnas­ter i Källströms nuvarande hemstad Göteborg.

– Svårt att komma tillbaka när

BILD: KRISTER ANDERSSON, BILDBYRÅN situatione­n är som den är i klubben. Man hamnade i en ovisshet där man inte riktigt visste vad man skulle göra som handbollss­pelare och det är ganska jobbigt. Det är ju en del av ens jobb, vi är många som har det här som extrajobb.

– Nu märker man av på gänget och atmosfären att någonting ligger i luften. Men man försöka se bortom det när man spelar match och tränar men det här påverkar ju alla. Det sätts ytterligar­e press på att man måste göra någonting för att hjälpa föreningen.

Han tillägger sedan:

– Nu blev det ju inget med att sänka lönerna, så jag tror att det vi kan hjälpa till med är att vina matcher och spela så bra handboll vi kan.

På onsdag ställs laget mot Drott på hemmaplan och då hoppas laget att varbergarn­a ställer upp.

– Det ska bli kul. Jag hoppas att det kommer mycket publik och att vi kan knipa två poäng så man kan gå på julledighe­t med lite positivite­t. Komma tillbaka efter jul med lite ny energi och fräscha kroppar.

 ?? ?? HK Varbergs Simon Källström är tillbaka efter skada.
HK Varbergs Simon Källström är tillbaka efter skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden