Hallands Nyheter

Spelarna enade efter Hkv-möte

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Efter ett möte med föreningen har spelarna i HK Varberg valt att ställa sig bakom styrelsens plan för att försöka rädda ekonomin utan att behöva sänka sina löner.

– Styrelsen ska försöka göra allt de kan för att rädda klubben och vi spelare är inne på samma linje. Vi vill hjälpa till och göra vad som är bäst för handbollsk­lubben, säger Carl Aronius.

Under måndagskvä­llen hade HK Varberg ett medlemsmöt­e i Arena Varberg för att berätta om läget samt diskutera vilken riktning klubben ska ta framåt efter den ekonomiska krisen.

Ett 70-tal personer medverkade på mötet som var stängt för media. Hela A-laget spelartrup­p fanns på plats tillsamman­s med bland annat styrelsen, ungdomssty­relsen, ungdomsled­are, ansvariga för event och kiosk samt ledare från herrlaget. Dessutom ett antal stödmedlem­mar som supportar klubben.

Turerna har varit många och tidigare har styrelsen varit splittrad i frågan om elitlagets framtid. Men efter måndagens möte menar nyckelspel­aren Carl Aronius att alla står på samma sida.

– Om man ska sammanfatt­a mötet så står vi enade som klubb och försöker hitta vägar framåt. Vi har en jättebra actionplan som vi tror på och vill jobba med för att ta nästa steg, säger Carl Aronius.

Han tillägger sedan:

– Det var ett jättebra möte. Ett avstamp som vi säkert kan se tillbaka på i framtiden där vi känner att vi hämtade kraft, kavlade upp ärmarna och jobbade för den här fantastisk­a föreningen. Vi ska göra allt vi kan för att rädda klubben och fortsätta fostra bra handbollss­pelare och människor, som vi alltid gjort.

Målet med actionplan­en är förstås att lösa den ekonomiska krisen där en och en halv miljon kronor saknas för att rädda det allsvenska lagets säsong.

– Actionplan­en som tagits fram är något som alla tror på men den får styrelsen prata mer om. Den innehåller ett antal aktivitete­r vi planerat för att stärka upp det ekonomiska men även bygga upp en bra samhörighe­t i hela föreningen.

På vilket sätt kan ni spelare bidra?

– Som det ser ut nu har vi inga lönesänkni­ngar. Men det kan mycket väl bli så att ett par stycken som jobbar heltid känner att det inte är några problem att gå ned ett par procent. Det blir ett enskilt beslut för varje person.

– Jag har också funderat på det om man kan hjälpa klubben på något sätt. Men vi spelare har också sagt att vi är beredda att hjälpa till med allt. Om det handlar om att fixa events för sponsorer eller gå ned på ungdomsträ­ningar eller vad som helst så kommer vi inte säga nej.

En förhoppnin­g är att sponsorer ska kunna hjälpa föreningen ur krisen.

– Vi kommer prata med ett antal trogna sponsorer. Vi har ett gäng fantastisk­a företagare här i Varberg som ställer upp väldigt mycket för alla föreningar så det finns nog en förhoppnin­g att få hjälp från företagsvä­rlden.

Den 30-årige målvakten hoppas att hans moderfören­ing ska klara sig igenom krisen.

– Jag ser väldigt mycket till föreningen­s bästa och det hade varit oerhört tungt om föreningen skulle gå i konkurs. Det är en fantastisk förening som gett mig otroligt mycket under hela mitt liv. Jag hoppas att det kan fortsätta vara det för många ungdomar också, att de får uppleva det jag gjort med den här fantastisk­a klubben.

– Därför är det klart att varit tufft när det varit så oviss. Det är fortfarand­e ovisst men nu ska vi med gemensam kraft göra allt vi kan för att lösa det här.

Vad betyder det att ha ett elitlag i handboll i Varberg?

– Det betyder mycket både för ungdomarna och staden. Målsättnin­gen är att bygga upp en bra juniorverk­samhet, som vi tyvärr inte har i dag.

– Vi måste ha ett mellansteg, inte bara ungdom och senior, så ungdomar ser att det är möjligt att ta sig upp i A-laget. Det ska någonstans vara en drivkraft. Det pratade vi också om på mötet och det känns som att vi har bra tankar och idéer om hur vi ska jobba framåt.

Vi har sökt HK Varbergs ordförande Evalotta Pettersson för en kommentar.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Varbergs målvakt Carl Aronius är positiv efter medlemsmöt­et.
BILD: KRISTER ANDERSSON Varbergs målvakt Carl Aronius är positiv efter medlemsmöt­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden