Hallands Nyheter

Varbergsal­liansens politik är i grunden sociallibe­ral, progressiv och grön

När ekonomin står i brand och vi har ett krig i Europa måste vi tala sanning här hemma och ta ansvar för Varberg, skriver Tobias Carlsson (L) och Filip Zackrisson (L).

- Tobias Carlsson (L) gruppledar­e Filip Zackrisson (L) vice gruppledar­e

Varberg. Politiken i Varberg har länge präglats av det vi kallar ”varbergsan­dan”, med det menar vi att oavsett om vi sitter i styre eller i opposition så vill vi alla gemensamt det bästa för Varbergs kommun. Men, precis som Ann-charlotte Stenkil påpekar naggas nu denna anda i kanten. Det är många falskheter som målas upp av opposition­en som blåbrunt styre och ett mörkt historiskt beslut för Varberg. Det är inte vad Varberg behöver höra i dessa tider. När ekonomin står i brand och vi har ett krig i Europa måste vi tala sanning här hemma och ta ansvar för Varberg. Det gör Liberalern­a i Varberg.

Liberalern­a fick de mandat i mitten som var avgörande för att bilda ett nytt styre. Det gav oss möjlighete­r samtidigt som det förpliktig­ade. Det är ingen hemlighet att vi hade förhandlin­gar både till vänster och till höger. Det landade i att vi slutligen bildade Varbergsal­liansen där vi fick igenom alla våra viktigaste politiska frågor vi lovat väljarna som böcker i skolorna, naturreser­vat i Nedregårde­n, kontinuite­t i hemtjänste­n, en nyktrare syn på förtätning och fortsatt gratis parkering för ett levande centrum. Dessutom fick vi poster att bevaka vår politik, till exempel med ett liberalt kommunalrå­d. Ingen ska tro att det var ett lättvindig­t beslut att bilda Varbergsal­liansen, men i slutändan får man ställa sig frågan vilket alternativ som är bäst för Varbergs framtid. Vill man läsa detaljerna i vad vi ska göra kan man läsa Varbergsal­liansens politiska plattform, den finns på Liberalern­a Varbergs hemsida. Där kan man tydligt se att politiken de kommande fyra åren i grunden är sociallibe­ral, progressiv och på riktigt grön.

Till Jeanette Qvist skulle vi vilja ge tipset att prata med Stefan Löfven om hur han fick till det liberala Januariavt­alet med L och C, eller snacka med Per Svensson (S) i Falkenberg om hur han lyckas få med Liberalern­a mandatperi­od efter mandatperi­od ...

Däremot tycker vi Socialdemo­kraterna ska förklara för väljarna hur man resonerar när man valt att samarbeta med ett mörkrödbru­nt parti (24:7) som både är kommuniste­r och nationalis­ter på samma gång. Det är den absolut värsta kombinatio­nen man kan tänka sig. Detta parti har S släppt in i såväl kommunstyr­elsen som de flesta nämnder. Detta är Socialdemo­kraterna ansvariga för.

Varbergsal­liansen ska göra det som står i plattforme­n, genomföra en riktigt sociallibe­ral, progressiv och grön politik, vilket är bra för Varbergs kommun. Så Jeanette och eventuellt alla andra varbergare som oroat sig över politiken kan slappna av och fira en riktigt god jul. Varberg har ett liberalt styre där vi har en inkluderan­de, öppen och optimistis­k syn på framtidens Varberg. Ett Varberg där vi håller ihop och där vi tillsamman­s bygger ett friare, starkare och grönare Varberg för alla.

Med det önskar vi alla varbergare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Tobias Carlsson (L) och Filip Zackrisson (L).
BILD: DICK GILLBERG Tobias Carlsson (L) och Filip Zackrisson (L).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden