Hallands Nyheter

Kommunen svarar: ”Vi har tänkt om”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

I dagsläget finns varken pengar eller utrymme för att bygga en klubblokal till IS Orion i anslutning till Falkenberg­s idrottshal­l. Men efter att ha byggt tre identiska hallar som samtliga saknar utrymmen för föreningar gör kommunen en stor förändring när hallen i Tröingedal ska byggas.

– Det hjälper inte Orion – men vi har tänkt om, säger Christian Fager.

För ett halvår sedan hade kommunen ett möte med IS Orion om avsaknaden av klubblokal. Handbollsk­lubben lämnade bland annat ett förslag på vart man skulle kunna bygga den inne i hallen som ligger på Tullbrosko­lans område.

Med på mötet var bland annat Christian Fager som är verksamhet­schef för fritid och offentlig miljö i Falkenberg­s kommun.

– Det finns en vind där det finns tekniska delar som värme och ventilatio­n. Där undersökte vi om man skulle kunna vara men man får inte ha kontor av brand säkerhetss­käl, säger Christian Fager.

Han tillägger sedan:

– Vi för dialog med föreningen men vi har inte hittat någon lösning ännu. De får gärna kontakta oss igen om de har något nytt förslag. Finns det pengar till detta?

– Nu finns det inga pengar för det då det inte är något som det tagits höjd för. Det är en politisk fråga att avsätta pengar till detta i sådana fall.

Orion menar att de fick ett löfte om att det skulle finnas ett utrymme för en klubblokal när den nya hallen byggdes.

– Det känner jag inte till men jag ska samtidigt inte säga att det inte var så. Jag var egentligen inte inblandad i hallen innan den invigdes.

– Den gamla hallen ”igloon” var en anläggning där det fanns mycket mer ytor utanför själva idrottsyta­n. Men jag vet att vi inte fick loss pengar för att bygga lika många kvadratmet­er.

Falkenberg­s idrottshal­l är nämligen av samma typ som byggts i andra delar av Falkenberg. Bland annat Glommen och Skogstorp som är nästintill identiska.

Men när en ny hall ska sättas upp i Tröingedal i Falkenberg vill kommunen inte ha ännu en hall som inte är anpassad för föreningar.

– Det har hänt en del sedan man byggde Falkenberg­s idrottshal­l. Dels vill vi inte bygga en hall som ser likadan ut hela tiden, utan vill anpassa oss till framtiden och ha mer flexibla idrottshal­lar.

– Vi försöker tänka nytt och har haft mycket dialog med idrottslär­are och föreningar för att skaka om lite så vi inte bara väljer de enkla vägarna.

Vad innebär det?

– Att vi försöker titta i kikaren vad det kan finnas för behov minst tio år framöver ur ett föreningsp­erspektiv. Den ska vara flexibel och man ska kunna dela av ytor på ett enklare sätt. Där har vi koll på hur man kan samutnyttj­a lokalerna dagtid när skolan är igång och att föreningar ska kunna vara där under kvällar och helger.

– Den kommer vara anpassad för gymnastik och där har vi pratat med Falkenberg­s största gymnastikf­örening Trimgymnas­itken som kommer kunna ha ett litet klubbrum i hallen.

” Vi försöker titta i kikaren vad det kan finnas för behov minst tio år framöver ur ett föreningsp­erspektiv.

Christian Fager

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Christian Fager Fritidsche­fen i Falkenberg­s kommun.
BILD: HÅKAN JOHANSSON Christian Fager Fritidsche­fen i Falkenberg­s kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden