Hallands Nyheter

Frustrerad­e resenärer fastnade i tågkaos

- Magnus Johansson

Varberg: Under torsdagsfö­rmiddagen hade flera tåg mellan Göteborg och Halmstad ställts in på grund av en nedriven kontaktled­ning. I väntan på ersättning­sbussar skapades en utbredd frustratio­n bland de resenärer som samlades i Varberg.

– Det är kaos, säger Lena Hallberg.

Hon var på väg till Vara i Västra Götaland, men efter en halvtimmes väntan på ersättning­sbuss insåg hon att tiden nog skulle springa ifrån henne.

– Jag kommer inte att hinna med mitt byte, så jag och min packning får nog stå här, berättar en nästintill uppgiven Lena Hallberg. Hur känns det?

– Det är inte ofta som jag är ute och reser, men nu hade jag planerat för det och det här ställer ju till det. Jag blev kräkfärdig när jag fick beskedet att tågen var inställda.

– Som tur är har jag inga särskilda tider att passa, till skillnad från många andra.

En annan som också stod och väntade på ersättning­sbuss var Per Arne Ivarsson. Han var på väg till Lund.

– Det är inte första gången det här händer, men det är inget konstigt med det. Med tanke på att det är kaos överallt i världen är jag inte förvånad att det här inte heller fungerar, säger han och fortsätter:

– Det är Murphys lag som gäller. Kan något gå åt helvete så går det åt helvete.

Gun-britt Kristianss­on var en annan resenär vars dagsplaner­ing kastades omkull till följd av tågkaoset.

– Jag ska åka till min dotter som bor i utkanten av Köpenhamn, men nu får vi se hur det blir med det. Det här är ju inget vidare. Jag är glad i alla fall att jag inte har någon tid att passa.

 ?? BILD: MAGNUS JOHANSSON ?? Lena Hallberg, som var på väg till Vara, var en av många resenärer i Varberg som tvingades vänta på ersättning­sbuss under torsdagsfö­rmiddagen.
BILD: MAGNUS JOHANSSON Lena Hallberg, som var på väg till Vara, var en av många resenärer i Varberg som tvingades vänta på ersättning­sbuss under torsdagsfö­rmiddagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden