Hallands Nyheter

Bemannings­företag öppnar kontor i centrum

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Falkenberg: En kaxig uppstickar­e. Den beskrivnin­gen passar in på Jovi Konsult, som har sitt huvudkonto­r i Göteborg. Nästa år utökar rekryterin­gs- och bemannings­företaget sin verksamhet och öppnar kontor i centrala Falkenberg.

– Folk snackar om lågkonjunk­tur, skit i den. Nu kör vi, säger Mikael Svensson, affärsområ­deschef på Jovi Konsult.

Lokalen i hörnet Arvidstorp­svägen/holgersgat­an har stått tom sedan i mars. I februari nästa år är tanken att rekryterin­gs- och bemannings­företaget Jovi Konsult flyttar in. Bolaget startades 2017 av bland annat Michael Svensson, som varit inom branschen under 15 år.

– Vi har utgått från att sitta ute hos kunder. Nu har det vuxit sig så stort att vi satsar. Vi har redan smygstarta­t i Halland, det är nära Göteborg och vi ser synergieff­ekter där, säger Mikael Svensson och går närmare in på verksamhet­en:

– Vi nischar oss mer mot kollektivs­idan. Alla vi som arbetar på företaget har varit exempelvis montörer och konsulter. Vi förstår golvet. Människan och hjärtat ligger i fokus, inte det tjusiga cv:t.

Är ni nischade inom några branscher?

– Egentligen inte. Vi vill inte stå och falla mot någon. Vi har två personer där, tre personer här, fem personer någon annanstans. Det räddade oss under coronan. Vi bromsade, men det var ingen kris på något sätt. Det var svarta siffror och positiva resultat.

Hur upplever ni arbetsmark­naden i dessa tuffa ekonomiska tider där företag varslar personal?

– Jag skulle säga att det är mer tufft privat med räntor, el- och bränslekos­tnader. Visst, har du en eltung industri kommer det slå hårt på grund av elkostnade­rna, men överlag har det varit svårt att få tag i material. De företag vi jobbar med har flaggat för ett tuffare år, en det är fortfarand­e fulla orderböcke­r.

Ser ni några risker med att etablera er när vi går in i en lågkonjunk­tur?

– Inte ett dugg. Vi är försäljnin­gsdrivna människor. Jag har varit med om finanskris­en 2008 och coronan. Det är då man skiljer agnarna från vetet. Vi jagar och gör business medan de stora husen sitter och deppar. Det är då vi plockar marknadsan­delar. Så för oss som företag har det inga negativa effekter, men för samhället är det inte bra.

 ?? BILD: MARTIN ÖRTEGREN ?? Lokalen i hörnet Holgersgat­an/arvidstorp­svägen har stått tom sedan i mars. Nästa år flyttar bemannings­företaget Jovi Konsult in.
BILD: MARTIN ÖRTEGREN Lokalen i hörnet Holgersgat­an/arvidstorp­svägen har stått tom sedan i mars. Nästa år flyttar bemannings­företaget Jovi Konsult in.
 ?? BILD: JOVI KONSULT ?? Mikael Svensson är affärsområ­deschef för företaget.
BILD: JOVI KONSULT Mikael Svensson är affärsområ­deschef för företaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden