Hallands Nyheter

Meteorolog­ens besked: Blir ingen vit jul

- Joakim Kullberg

Halland: Vädret under helgen kommer att variera, med både plusgrader och minusgrade­r, vindstilla och lite kraftigare byar – men någon snö ska man inte räkna med i Halland.

Boende längs västkusten är säkerligen vana med att julen är snöfattig, men visst lever det väl ändå ett visst hopp varje år om att man ska kunna vakna upp på morgonen den 24 december och mötas av ett gnistrande vitt landskap utanför fönstret.

Men nej, inte heller i år ser det ut att kunna bli verklighet.

– Just nu har vi en väldigt mild och fuktig luft över Halland men det kommer att ske en liten förändring, på fredag är det lite kallare och torrare luft som drar in. Under dagen på fredag kommer det att vara några plusgrader och moln men det klarnar upp under kvällen och natten och faller till minusgrade­r, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI, och fortsätter:

” Ett stillsamt väder med svaga vindar och utan nederbörd.

Linnea Rehn Wittskog,

om vädret på julafton

– På julafton kommer molnighete­n att öka på men det blir fortsatt minusgrade­r. Ett stillsamt väder med svaga vindar och utan nederbörd.

Under söndagen, juldagen, drar ett lågtryck in västerifrå­n vilket gör att temperatur­en återigen rör sig uppåt och ger oss några plusgrader. Natten mot annandagen drar det också in ett nederbörds­område, till en början kan det vara snöblandat regn som drar in men det kommer senare att övergå till regn och temperatur­en kommer att ligga runt fyra till fem grader.

– Under söndagen tilltar också vinden och natten mot måndagen kommer att bli ganska blåsig, säger Linnea Rehn Wittskog.

Ingen vit jul alltså?

– Nej, det blir inte riktigt det man drömmer om.

Det milda och blåsiga dröjer kvar in i nästa vecka och prognosen visar på fortsatt ostadigt väder en bra bit in i mellandaga­rna.

 ?? BILD: ULF PALM/TT/ARKIV ?? Näpp, tomtens släde kommer inte att vara till någon nytta i år. Han får ta sig fram till fots på de snöfria trottoarer­na i Halland.
BILD: ULF PALM/TT/ARKIV Näpp, tomtens släde kommer inte att vara till någon nytta i år. Han får ta sig fram till fots på de snöfria trottoarer­na i Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden