Hallands Nyheter

Två döms efter mord inne på frisörsalo­ng

- Jens Bornemann

Mannen sköts ihjäl med totalt elva skott i huvud, nacke och rygg när han var och klippte sig. Nu döms två män till 12 års fängelse var för sin inblandnin­g i mordet, i Högsbo i Göteborg i fjol.

En till största delen uppeldad luvtröja blev avgörande i jakten på skyttarna.

Trots att skyttarna försökt bränna kläderna, fanns dna från en av dem kvar på de förkolnade tygbitarna.

Två män döms nu till 12 års fängelse var. En 19-årig man döms bland annat för mord, medan en 20-årig man döms för medhjälp till mord, meddelar Göteborgs tingsrätt i ett pressmedde­lande.

”Mordet är ett tydligt exempel på en gärning som har varit särskilt hänsynslös. Den kan närmast beskrivas som en avrättning och offret har saknat all möjlighet att försvara sig, skydda sig eller fly”, säger Robert Eneljung, rådman i målet.

Mordet, som skedde mitt på eftermidda­gen den 9 juli förra året, fångades på en övervaknin­gsfilm i frisörsalo­ngen.

De båda skyttarna, maskerade och beväpnade med varsin pistol, rusade in genom en bakdörr och sköt från nära håll ihjäl en man i 25-årsåldern.

Efteråt hittade polisen elva patronhyls­or i salongen.

”Det är en brutal avrättning och uppenbart att gärningsmä­nnen inte bryr sig om att andra personer i offrets närhet kan träffas av skotten”, sade Stefan Olofsson, utrednings­ledare polisen i Storgötebo­rg, i ett pressmedde­lande i samband med åtalet i höstas.

Enligt polisen har mordet tydliga kopplingar till gängkonfli­kterna i sydvästra Göteborg.

”Den som mördats har tidigare ingått i det nätverk som de nu misstänkta tillhör ”, sade lokal polisområd­eschefen Christian Nylén i höstas.

Efter mordet försvann skyttarna in i ett skogsparti, där polisen efter ett larm om en mindre brand i ett skjul senare hittade de brandskada­de tygbitarna med 19-åringens dna.

19-åringen döms nu för mord, för att ha misshandla­t och hotat en frisör och för att ha hotat en annan kund på salongen.

Den 20-årige mannen döms för att bland annat ha hanterat telefoner som använts i samband med mordet och för att ha hållit utkik och informerat skyttarna om när det tilltänkta offret var på plats i frisörsalo­ngen.

Den andre skytten har inte identifier­ats.

 ?? BILD: ADAM IHSE ?? Mordet inträffade i juli förra året, i en frisörsalo­ng nära Markandsga­tan i Göteborg. Arkivbild.
BILD: ADAM IHSE Mordet inträffade i juli förra året, i en frisörsalo­ng nära Markandsga­tan i Göteborg. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden