Hallands Nyheter

Stojan Lukic förnyar sitt avtal med Varbergs Bois

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Han har för vana att göra comebacker i Varbergs Bois. Men redan nu har Stojan Lukic skrivit på ett nytt ettårskont­rakt, där han även intar rollen som målvaktstr­änare.

Stojan Lukic fyller 43 år i mellandaga­rna men vill inte lägga handskarna på hyllan en gång till – i alla fall inte än. Efter två comebacker i Varbergs Bois, den senaste så sent som i höstas, har målvaktsve­teranen redan nu skrivit på ett nytt ettårskont­rakt med klubben. Men nästa säsong tar sig Lukic an en delvis ny roll.

Utöver att agera backup till Bois målvaktstr­io med Fredrik Andersson, David Olsson och Viktor Dryselius ska Lukic kompletter­a Bois ordinarie målvaktstr­änare Jonas Gunnarsson. Lukic ska även ansvara för målvaktstr­äningen i samarbetsk­lubben Varbergs Gif i division två.

– Det är väl kul. Det känns bra att jag fortfarand­e kan fortsätta med mitt vanliga jobb som mäklare. Det här kommer inte störa. Fotboll och mäkleri är roligt och det är kul att kombinera, säger Stojan Lukic.

Tanken är inte att Lukic ska stå några matcher, säger Bois manager Joakim Persson på klubbens hemsida.

– Men våra målvakter måste leva med att gubben kan kliva in om det behövs eller vid skador.

Stojans svar?

– Det är ”Jocke” som får bestämma det. Det var lite samma sak i år, det var inte tanken att jag skulle spela från början, men det handlar om prestation. Men det är inte det som är den primära tanken, att jag ska spela matcher, så är det. Lukic fortsätter:

– Jag har haft många olika målvaktstr­änare genom karriären och fått många influenser. Vi har en riktigt duktig målvaktstr­änare i Jonas och han kommer fortsätta sköta den biten i Bois, men om han inte är där kan jag ta tag i det.

Vad är det som driver dig att fortsätta spela?

– Jag fyller 43 år nästa vecka men för mig är det bara en siffra. Det handlar om hur du mår och hur du känner dig. Glädjen till fotbollen

BILD: KRISTER ANDERSSON är fortfarand­e stor. Jag kommer fortsätta att jobba på 100 procent som mäklare, men att kombinera det här är det bästa av två världar. Det ska bli jättekul att få fortsätta vara med på den här resan som Jocke och Bois har startat.

Vad vill du bidra med?

– Jag vill fortsätta bidra med vinnarkult­ur och det som krävs för att vi ska fortsätta vara en stabil allsvensk förening.

Tanken är att Lukic ska vara med på två träningar i veckan nästa år. I år blev det fyra allsvenska matcher, plus de båda kvalmatche­rna mot Östers IF, för 42-åringen.

 ?? ?? Snart 43-årige Stojan Lukic kommer nästa år att kombinera rollen som målvakt med att vara målvaktstr­änare.
Snart 43-årige Stojan Lukic kommer nästa år att kombinera rollen som målvakt med att vara målvaktstr­änare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden