Hallands Nyheter

Graudums besviken på Tvååker – men går inte till Varbergs Gif

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Theodor Graudums fick läsa i Hallands Nyheter att Tvååker förmodlige­n inte skulle förlänga hans kontrakt. Däremot verkar det inte bli en återkomst till Varbergs Gif heller.

Det var en händelseri­k helg för Theodor Graudums. Under lördagen var 22-åringen med och spelade hem Decembercu­pen till Varbergs Gif, under söndagen gjorde han innebandyc­omeback för Bua IF i bortaderby­t mot Warberg IBF.

– Det gick väl sådär, vi föll med 5–9. Jag gjorde två mål, så jag får väl vara hyfsat nöjd med min egen insats, berättar Graudums.

Det lär dock inte bli några fler innebandyf­ramträdand­en för honom, och heller inga framträdan­den i Tvååker-tröjan. Efter en säsong i Ettan-klubben innehållan­des två starter och tio inhopp berättade sportchefe­n Anders Winbo för Hn-sporten att hans utgående kontraktet inte skulle bli förlängt.

– Det blir ingen fortsättni­ng i Tvååker. Jag har inte fått något besked, varken Winbo, (Mikael) Ekvall eller Ulf (Persson) har hört av sig under eller efter säsongen. Jag är lite besviken över det, jag fick läsa i tidningen att de inte såg ut att förlänga med mig, berättar Graudums.

Enligt Anders Winbo handlar det lika mycket om att spelaren inte sökt upp herrsektio­nen.

– Ibland pratar vi med spelare, ibland gör vi inte det. Det är fritt fram för spelare att söka upp oss också. Det är många som bokar möten med oss för att snacka framtid.

Men det har inte Graudums gjort?

– Nej, det har han inte.

Kan du förstå hans besvikelse? – Jag kan förstå hur han känner, men vi har haft mycket att det göra efter säsongen och han hade lika gärna kunnat söka upp oss.

Då mittfältar­en i stället tränat, spelat en träningsma­tch och vunnit en inomhuscup med Varbergs Gif trodde nog de flesta att han skulle återvända dit, men så verkar det inte bli.

– Jag skulle inte säga att det blir Gif. Jag har tränat med dem, spelade träningsma­tchen mot Bois med dem och helgens cup med dem, men med 90 procents säkerhet kommer jag spela division ett-fotboll nästa säsong.

Under januari ska han nämligen provträna med Tvååkers seriekonku­rrenter Ljungskile SK, Oskarshamn­s AIK och Åtvidaberg­s FF. En övergång till någon av föreningar­na skulle förmodlige­n innebära en flytt hemifrån.

– Det känns som att man är redo för det. Jag fyller 23 nästa år och får ett fantastisk­t stöd hemifrån, men det börjar bli dags att klara sig själv i livet.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Theodor Graudums ska provspela för tre av Tvååkers seriekonku­rrenter.
BILD: KRISTER ANDERSSON Theodor Graudums ska provspela för tre av Tvååkers seriekonku­rrenter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden