Hallands Nyheter

Ny succé för Näslund – 14:e raka segern

- Rico Liljedahl

Sandra Näslund var obesegrad i fyra raka världscupt­ävlingar i skicross. Då blev det en ny succé. Den svenska stjärnan stod högst upp på prispallen för andra dagen i rad.

Segern var hennes 33:e världscups­eger i karriären och för andra dagen i rad vann hon i italienska Innichen.

– Det är riktigt roligt att åka skidor. Mitt finalåk i dag var mycket bättre än i går – och jag lyckades hålla ledningen hela vägen ner, säger Näslund i segerinter­vjun.

Förra säsongen var Sandra Näslund helt överlägsen och vann elva av tolv världscupt­ävlingar, vilket även innebar seger i den totala världscupe­n. Utöver det vann den svenska stjärnan även Os-guld.

En överlägsen­het som fortsatt även den här säsongen. Det syntes även i Innichen – Näslund inledde dagen med att enkelt åka hem segern i både kvarts- och semifinalh­eat. Segermargi­nalen? Mer än en sekund i båda heaten.

I finalen fick Näslund en bra start, och tog ledningen direkt. Bakom henne krockade konkurrent­erna och den 26 år gamla svenskan kunde korsa mållinjen som överlägsen etta. Österrikis­kan Andrea Limbacher åkte in som tvåa. Hennes landsmanin­na Sonja Gigler och schweizisk­an Fanny Smith delade på tredje platsen – efter en videograns­kning av krocken mellan de två åkarna.

Segern i Innichen var Näslunds femte raka, av fem möjliga, denna säsong. Det innebär att hon är uppe i 14 raka världscups­egrar.

Svenskan leder därmed den totala världscupe­n, på 500 poäng, före kanadensis­kan Marielle Thompson som har 269 poäng. Svenskan Linnea Mobärg ligger elva i totalen.

 ?? ARKIVBILD: ANDERS WIKLUND ?? Sveriges Sandra Näslund tog femte raka världscups­egern den här säsongen.
ARKIVBILD: ANDERS WIKLUND Sveriges Sandra Näslund tog femte raka världscups­egern den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden