Hallands Nyheter

Restaurang­en Monique till Apelviken

- ARKIVBILD: ANNIKA KARLBOM David Berg david.berg@hn.se

Apelviken: Till sommaren kommer restaurang­en Monique öppna i Apelviken.

Det är ett samarbete mellan flera olika entreprenö­rer från Varberg.

– Det är många bra restaurang­er som öppnar nu och vi hoppas bli ytterligar­e ett alternativ, säger Markus Boman som är en av ägarna.

Ägarna till den nya restaurang­en är Rochanne Handing och André Pfeiffer från Brittas Strandvera­nda, Caroline och Magnus Westerlund från Restaurang Prästgatan samt Markus Boman från Surfers Paradise. Tillsamman­s ska de nu öppna restaurang­en Monique i Apelviken.

– För min del så bidrar jag mest med själva upplevelse­n för kunden. När det gäller att driva restaurang finns en hel del kunskap bland de övriga så det är inget jag skulle tänka på att göra själv, säger Markus Boman.

Monique tar över Surf Saloons gamla lokaler på Tångkörarv­ägen. Exakt datum då restaurang­en är tänkt att öppna är ännu inte klart.

” i tror att möjlighete­rna överväger riskerna Markus Boman, en av ägarna på Monique

– Vi tänker till våren och med våren tänker jag maj ungefär.

Restaurang­ens koncept är inte helt klart än.

– Vi har mest spånat lite på vilka känslor vi vill förmedla till våra kunder men vi har inte satt en enda rätt på menyn än. Det är ett tidigt skede fortfarand­e.

Trots det ansträngda ekonomiska läget som drabbar många branscher, inte minst den tuffa restaurang­branschen, så var just det ingen faktor som oroade trion när de beslöt sig för att dra i gång projektet.

– Vi tänkte nog inte på det alls. Vi tror att möjlighete­rna överväger riskerna när det gäller stigande inflation och så vidare.

 ?? ?? Markus Boman från Surfers är en av ägarna.
Markus Boman från Surfers är en av ägarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden