Hallands Nyheter

Elsparkcyk­larna ska få köras snabbare i stadskärna­n

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Varberg: Fartgränse­n för elsparkcyk­larna från uthyrnings­företagen kommer att höjas nästa år. Och en ny ordning ska få bort de slängda fordonen längs gång- och cykelvägar­na.

Under det här året anlände företagen Tier och Bird till Varberg med sina elsparkcyk­lar och elcyklar. I skrivande stund finns inga fordon ute på gatorna. Bird lämnade Sverige tidigare i år och Tier tog bort sina fordon för vintern i början av december. Enligt Patrik Skoglund, ansvarig för elsparkcyk­larna på kommunen, planerar Tier att sätta ut sina fordon igen i april.

Med 2022 som premiärår kan kommunen nu summera hur den här affärsverk­samheten påverkat staden. Ett par stora förändring­ar är att vänta nästa år.

Fordonen är i dag strypta till att färdas i maximalt sex kilometer i timmen i stadskärna­n, i Sjöallén, hamnområde­t och runt fästningen. Men nästa år kommer hastighets­begränsnin­gen inom det området att höjas.

– För det första är det nästan svårt att köra fordonen så sakta som i sex kilometer i timmen. För det andra blir det mycket parkerade fordon strax utanför det området. Användarna kör inte ens in i det området utan parkerar strax utanför. Med hastighets­höjningen kommer parkeringa­rna förmodlige­n att spridas ut över fler ställen.

Hur fort kommer man kunna köra?

– Någonstans mellan 12 och 15 kilometer i timmen.

Den gångna våren, sommaren och hösten har många hyrfordon stått eller legat slängda längs med gångoch cykelvägar. En ändring i apparna ska styra upp situatione­n, hoppas Patrik Skoglund.

– Vi tittar på samtliga gång- och cykelvägar i kartområde­t. Vi kommer se till att det blir parkerings­zoner längs gång- och cykelvägar­na, precis som det är i stadskärna­n. I resten av området blir det parkerings­förbud.

Ska p-platserna anläggas eller syns de bara i kartan för den som hyr?

– De kommer att finnas i kartan men på något sätt kommer vi nog att markera dem också, med linjer i backen.

Patrik Skoglund ser även ett behov av att ordna parkerings­platser i den fysiska miljön där området för hyrfordone­n slutar, eller börjar – om man så vill, alltså exempelvis i Trönninge och Träslövslä­ge. Men några beslut om att anlägga sådana parkerings­platser finns inte.

Enligt informatio­n som kommunen fått från Tier har företagets kunder haft 68 000 resor med fordonen i Varberg under 2022. Bird hade ett snitt på 8 000 uthyrninga­r per månad när de var på plats i Varberg.

– Jag är lite förvånad över att de haft så många uthyrninga­r, säger Patrik Skoglund. Det finns uppenbarli­gen en efterfråga­n på det här.

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? En ändring i apparna ska även göra att fordonen inte ska ligga slängda eller stå parkerade var som helst längs med gång- och cykelbanor­na.
BILD: DICK GILLBERG En ändring i apparna ska även göra att fordonen inte ska ligga slängda eller stå parkerade var som helst längs med gång- och cykelbanor­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden