Hallands Nyheter

Polfärskt Bröd hamnade i nytt industriom­råde

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se 010-471 53 67

Falkenberg: Efter 25 år i Tvååker flyttade Polfärskt Bröd i Halland nyligen till Falkenberg. De nybyggda lokalerna vid Falkenberg­smotet blev som planerat.

– Vi har byggt för framtiden och här kan vi växa och bli större, säger vd Torbjörn Claesson.

Bolaget sysslar med försäljnin­g och distributi­on av mat- och fikabröd. Torbjörn Claesson konstatera­r att platsen har ett väldig bra logistiskt läge precis vid motorvägen.

– Våra säljare är snabbt ute på vägen när de ska till Halmstad, Varberg och Ullared, säger han.

Den nya fastighete­n är på 1 350 kvadratmet­er och det finns plats för tolv lastbilar på lastbrygga­n.

– Det gör att alla våra säljare kan lasta i lugn och ro på morgonen. I Tvååker var vi tvungna att lasta i tre arbetslag, säger Torbjörn Claesson.

Företaget har 20 medarbetar­e och flera av dem bor i Falkenberg med omnejd. En av dem är Bo-göran Nilsson som bor i Vinberg och som har jobbat där i 24 år.

– Jag är en av trotjänarn­a och för mig var det skönt att lämna Tvååker för Falkenberg. Nu bor jag nära och det här blir hemmaplan för mig. Arbetsmäss­igt är det också ett stort lyft att få komma till nya moderna lokaler, säger han.

Polarbröd äger 51 procent av Polfärskt

Bröd AB och resterande 49 procent ägs av dom 24 lokala Polfärsktb­olagen runt om i Sverige. Polfärskt Halland ägs till 100 procent av Torbjörn Claesson.

Verksamhet­en i Halland påverkas av de höga el- och bränslepri­serna. Men de nya frysarna är byggda med den senaste tekniken för att förbruka så lite el som möjligt.

– Vi kommer under första kvartalet 2023 att installera en större solcellsan­läggning för att optimera fastighete­n ytterligar­e och minska bolagets miljöpåver­kan, säger Torbjörn Claesson.

” Vi kommer under första kvartalet 2023 att installera en större solcellsan­läggning för att optimera fastighete­n ytterligar­e Torbjörn Claesson, vd på Polfärskt Bröd

 ?? BILDER: FREDRIK WIRBING ?? Vd Torbjörn Claesson är nöjd med att företaget nu har lokaler som gör att man kan satsa framåt.
BILDER: FREDRIK WIRBING Vd Torbjörn Claesson är nöjd med att företaget nu har lokaler som gör att man kan satsa framåt.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden