Hallands Nyheter

”Många känner igen sig i tjafs”

Pernilla Wahlgren är van vid rampljuset och är i dag en av Sveriges mest mediaexpon­erade personer. Men hon är mån om att ha båda fötterna på jorden och att alltid vara sig själv.

- Johan Ekfeldt

För tre år sedan började Pernilla Wahlgren turnera landet runt med showen ”Pernilla Wahlgren har hybris”, i vilken hon driver med sig själv med hjälp av en handfull artistvänn­er. Nästan 200 000 besökare har sett henne i över 200 föreställn­ingar, den sista på Cirkus i Stockholm den 21 december i år.

– Det är så i det här jobbet, man kör på och kör på, för man tänker att någon gång slutar väl folk ändå att komma. Men det har varit fullsatt för det mesta och vi var ju tvungna att avsluta turnén någon gång.

En följdfråga inställer sig nästan automatisk­t: Har hon hybris på riktigt?

– Man kan lätt tro det för att det går bra nu, säger Pernilla Wahlgren och skrattar

– Men jag vill inte att det stiger mig åt huvudet, utan jag är bara otroligt tacksam. Sedan måste jag tillägga att jag jobbar och sliter hårt. Framgången kommer inte av sig själv.

Det räcker att titta på höstens turnéplan för att förstå att hennes schema har varit och är ganska späckat. Mellan föreställn­ingarna har hon dessutom gjort sin podd tillsamman­s med Sofia Wistam och inte minst spelat in ”Wahlgrens värld”. Realityser­ien om hennes och barnens liv började sändas 2016 och har nu fler tittare än någonsin.

Pernilla Wahlgren tror att igenkännin­gsfaktorn är en viktig del i att serien blivit så populär.

– Många känner igen sig i tonårsbråk och tjafs och allt man ska hinna med. Sedan tror jag absolut också att folk tycker om att få skratta, om det är med eller åt oss spelar ingen roll. Jag tror det är ganska bekymmersl­öst att slänga sig i soffan och slå på ”Wahlgrens”.

Får man en sann bild av dig i programmet?

– Absolut. Den jag är där är den jag är privat. Jag gör mig inte till. Kamerorna bara rulllar och så kör vi. Teamet får mitt schema för veckan och sedan diskuterar vi vad som kan vara roligt att filma.

Den som följt serien, eller för all del podden eller hennes Instagramk­onto, har inte missat att Pernilla Wahlgren har fått vara med om något hon knappast trodde skulle hända igen. Efter många år som singel har hon träffat en man.

Hon hade gett upp tanken på att få ett förhålland­e att fungera så länge hon exponerade sitt och sina närmastes liv så öppet i tv.

– Helt otroligt att jag träffade en kille som orkar med det liv jag lever. Christian är ju en ”vanlis” med normala rutiner och lediga helger. På helgerna är jag aldrig hemma. Han är en rutinmänni­ska, men jag har olika tider hela tiden. Rutin är det sista som finns i mitt liv.

De har mer eller mindre bott tillsamman­s sedan de träffades för ett och ett halvt år sedan och är på väg att flytta till ett nybyggt hus på Lidingö. Pernilla har också ett semesterbo­ende i spanska Marbella.

– Jag mår väldigt bra när jag är där. Jag önskar jag hade tid att vara där mera. Det brukar bli mest på sommaren men nu har jag fått ett nytt sommarjobb, så vi får väl se.

Ny programled­are för anrika ”Allsång på Skansen” är nämligen – Pernilla Wahlgren. Hon blev glatt överraskad av att bli tillfrågad, men med hennes schema, skulle det gå? Det är åtta veckor på sommaren och en massa förberedel­ser innan. Jo, sommaren 2023 fungerar det faktiskt.

Känns det nervöst eller har du ett så bra självförtr­oende som det verkar?

– Jo men i det sammanhang­et har jag nog bra självförtr­oende. Jag har så många års erfarenhet i bagaget som artist och programled­are. Jag har gjort musikal och shower och lett Melodifest­ivalen, jag har kört mycket i direktsänd­ning.

För att klara av sitt hårda tempo försöker hon måna om sin hälsa. Nu är Pernilla Wahlgren inte den som går mycket på gym, men hon försöker röra på sig i vardagen och även ta det lugnt på lediga stunder och göra ingenting.

Vad gör du om tio år?

– Jag vet inte om jag gör ”Wahlgrens värld” fortfarand­e, det vore ju nästan lite sjukt. Samtidigt, jag är bra på att inte tröttna på saker. Som med podden som jag och Sofia Wistam har gjort i sju år varje vecka utan uppehåll. Det är skönt att göra samma sak hela tiden, som ett tåg som bara rullar.

” Absolut. Den jag är där är den jag är privat. Jag gör mig inte till. Pernilla Wahlgren, på frågan om tv-programmet ”Wahlgrens värld” ger en rättvis bild av verklighet­en.

 ?? ??
 ?? BILD: HENRIK MONTGOMERY ?? Pernilla Wahlgren lever en del av sitt liv inför öppen ridå. Hon har inget emot att bjuda på sig själv.
BILD: HENRIK MONTGOMERY Pernilla Wahlgren lever en del av sitt liv inför öppen ridå. Hon har inget emot att bjuda på sig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden