Hallands Nyheter

MED THOMAS UHRBERG

-

Klockan 15.15 på julafton startar Calgary Games på Vincennes och min plan är att se Tenor de Baune för femåriga hästar. Hästen var jättefin i comebacken men vinsten sade inget och det här blir hans första riktiga test. Jag tycker att det ska bli spännande att se Calgary Games i storloppet och det gäller att vinna för att han ska säkra en plats i Prix d’amérique sista söndagen i januari.

I mitten av förra veckan presentera­de Svensk Travsport (ST) budgeten för 2023. Vi hade inte blivit lovade höjda prispengar men fått hintar om att så skulle bli fallet. Tyvärr var det ingen munter läsning och man kan konstatera att det går dåligt för ATG.

Nu tvingas ST ta eget kapital för att kunna hålla samma prispengar som 2022. Vi tränare hade hoppats bli kompensera­de för höjda priser på bränsle, diesel, foder och el.

Sparkrav på många håll

Jag undrar om ST och ATG pratar med varandra? Det här går inte att kommunicer­a i slutet av december och man måste ha fattat hur verklighet­en såg ut långt tidigare i höstas. Vi fick lite av en kalldusch eftersom man gett indikation­er om högre prispengar 2023.

Nu blir det sparkrav på många händer. Det gäller att kavla upp ärmarna och göra sitt bästa. Alla i sporten får tänka långsiktig­t och ha en positiv tro på framtiden. Att gnälla hjälper inte och travsporte­n har tagit sig ur tuffa tider även tidigare.

Ingen har undgått att det är täta givar på V75 i slutet av året och jag startar

Nova Mahiron (V75-6) i finalen i Diamantsto­et på Solvalla på måndag. Jag var jättenöjd med hästen på Åby och det känns som att hon gått framåt med loppet i kroppen. Jag är nöjd med att ha springspår på tillägg och har en bra känsla inför måndagens lopp. Nova Mahiron är snabb ut och det blir offensivt upplägg.

Sedan vill jag önska God Jul till alla travfans och jag är givetvis tillbaka med en krönika till jackpoten som körs på Axevalla på nyårsafton.

 ?? ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden