Hallands Nyheter

Hur hanteras våra skattepeng­ar?

- Bengt J

Infrastruk­tur. Man håller på och färdigstäl­ler en ny cykelbana mellan Österleden och Mandelgata­n vilket får anses rätt. Så vad är fel? Ombyggnade­n av Träslövsvä­gen, biten mellan Mandelgata­n och Karlbergsv­ägen till avsmalnad gata och cykelbana, det är fel.

Läser man kommunens informatio­n om anledninge­n så står det ”på grund av att Träslövsvä­gen är genomfarts­gata så vill man minska hastighete­n och skydda oskyddade trafikante­r”. Detta stämmer för den nu färdiga biten men Träslövsvä­gen är nu bommad vid Mandelgata­n och har därmed blivit en lokalgata utan genomfarts­trafik! Dock erkännes att det blir en bit mellan Träslövsma­cken och Karlbergvä­gen som blir lite mer trafik på.

Där den nya cykelbanan slutar vid Mandelgata­n så är det ca 150 meter för att ansluta till redan befintlig byggd cykelbana. Biten på 150 meter finns redan dessutom. Cykelbanan utmed Österängsv­ägen går till samma slutpunkt, lasarettsr­ondellen, som den nu tänkta utmed Träslövsvä­gen.

Anser ansvariga att vi har råd med att ha två parallella cykelbanor med 150 meters mellanrum så har vi inte ont om pengar vilket verkar vara fallet när man läser om besparinga­r i kommunen. Ansvariga politiker får gärna på denna fråga samt vad den ännu inte byggda biten kommer att kosta?

Vi har i dag inte råd att underhålla befintliga cykelvägar, ta alla trädrötter som sticker upp ur asfalten i Furubergss­kogen som exempel, känns dumt då att lägga pengar på en cykelbana som inte behövs, eller?

Eftersom arbetet nu tar paus till vecka 1 så föreslår

jag att ni genom ett snabbt och klokt beslut stoppar en helt onödig utgift med våra skattepeng­ar för en ”omväg” på 150 meter. Använd pengarna till kloka beslut vilket ni visat att ni kan ta med den nya cykelvägen utmed Västkustvä­gen som är ett bra exempel rätt användning av våra pengar.

 ?? BILD: PONTUS LUNDAHL ??
BILD: PONTUS LUNDAHL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden