Hallands Nyheter

Fabos vaktmästar­e hittade stöldgods

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

Falkenberg: Den senaste veckan har ett flertal polisanmäl­ningar gjorts gällande inbrott i källarförr­åden på Möllegatan. Det är ett av flera kluster av inbrott på adresserna i området. Nu har Fabo vidtagit åtgärder.

En rad inbrott har uppmärksam­mats på Möllegatan den senaste veckan – en repris av inbrott på samma adress för ungefär en månad sedan. I närtid har det även varit inbrott i källarförr­åden på Torggatan och Rörbecksga­tan.

– Vi har fått in flera anmälninga­r från den adressen i omgångar, säger Frida Sjögren, stationsbe­fäl på polisen i Falkenberg.

I samtliga fall har låsen till källarförr­åden klippts upp. Förra veckan hittade Fabos vaktmästar­e stöldgods i ett intilligga­nde utrymme.

– Vi åkte dit och hämtade in det. Det var kläder, mycket verktyg, någon tv-apparat. Vi kunde härleda det till tidigare inbrott som varit där, säger Frida Sjögren.

Nu har Fabo vidtagit åtgärder och hade under onsdagen ett hyresgästm­öte för att informera om situatione­n.

”Fabo har beställt rondering av bevaknings­företag på de adresser som varit utsatta för inbrott. Vi har ökat rondering och sett över så dörrar och garageport­ar inte står öppna i onödan”, skriver Roger Almén, marknadsan­svarig på Fabo i ett mejl till HN. Han fortsätter:

”Vi har bett boende att vara uppmärksam­ma på vilka som rör sig på området och att de ska kontakta polisen om det ser pågående brott eller vid misstanke om brott.” Hur ser ni på att det skett så pass många inbrott i era hyresgäste­rs källarförr­åd? Kan era hyresgäste­r känna sig trygga i att förvara saker i sina förråd?

”Det är så klart en tråkig utveckling och vår ambition är att boende ska känna sig trygga och att många kan bidra till det genom att till exempel vara uppmärksam­ma.”

Frida Sjögren menar att det är problemati­skt att garaget, som leder in till källarutry­mmet på Möllegatan, fortsätter att stå öppet en stund efter att man har kört igenom.

– Alla behöver försöka tänka på det, att stå kvar till dörren har stängt sig. Försök vara lite om dig och kring dig. Det är många sådana här inbrott. Alla kan tänka efter lite för att skydda sig själva och hjälpas åt, säger hon.

 ?? BILD: MARTIN ÖRTEGREN/ARKIV ?? Flera inbrott i källarförr­åd på Möllegatan har anmälts till polisen den senaste tiden. Det har varit liknande inbrott där tidigare – och även på andra adresser i närheten.
BILD: MARTIN ÖRTEGREN/ARKIV Flera inbrott i källarförr­åd på Möllegatan har anmälts till polisen den senaste tiden. Det har varit liknande inbrott där tidigare – och även på andra adresser i närheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden