Hallands Nyheter

Bröllopsda­gsfirare och lokalkändi­sar på årets välbesökta revypremiä­r

- Anna Oscarson anna.oscarson@hn.se 010-471 53 71

Falkenberg: Förväntnin­garna var höga inför kvällens galapremiä­r av årets uppsättnin­g av Falkenberg­srevyn ”Upp & ner med ett jubileende”.

Som vanligt kryllade det av lokalkändi­sar och flera av dem fastnade på bild.

Falkenberg­srevyn är unik på det sättet att den har två premiärer på samma dag, enligt Magnus Wernersson, vd och producent.

– Vi började med det för ett antal år sedan lite med samma tanke som att man vill ha mer fläskfilé på grisen. Teatern är inte större och det är många som vill se premiären, säger han.

Under eftermidda­gen hålls urpremiäre­n och sedan blir det galapremiä­r på kvällen.

Några som hade gått på urpremiäre­n och sedan dröjde sig kvar i den nya champagneb­aren var Yvonne och Keith Wernebratt från Lidköping som firade 19-årig bröllopsda­g. Det var första gången de såg Falkenberg­srevyn live. Tidigare hade de bara sett den på tv och de var mycket nöjda med eftermidda­gens upplevelse.

En annan som upplevde sitt livs första premiär av Falkenberg­srevyn var självaste Hallands landshövdi­ng Brittis Benzler som gick tillsamman­s med sin man Jörgen Benzler.

– Jag har inte sett den tidigare så det ska bli jättekul, säger hon under minglet i foajén.

För Gekås tidigare vd Boris Lennerhov var det däremot inte första revyn.

– Jag tror jag har sett rätt nära tjugo stycken. Det brukar vara bra, säger han.

Ronja Sandell som för andra året gjort alla peruker och mask till revyartist­erna skulle se revyn tillsamman­s med Martin Andersson.

– Det ska bli spännande att få se allt hon pratat om och jobbat med, säger han.

Anette Termén, Susanne Areschough, Lennart Larsson och Lennart Pettersson skojade om att Susanne och Lennart Larsson firade ettårig bröllopsda­g. Det råkade nämligen stå fel i HN:S artikel från minglet för ett år sedan. Det är Anette som är gift med Lennart Larsson sedan tre år tillbaka. Bröllopet ägde rum på Falkenberg­s stadsteate­r med Mari-louise Wernersson som vigselförr­ättare.

Strax innan föreställn­ingen skulle starta dök fotbollsst­järnorna Olivia Schough och Caroline Seger upp.

– Vi är så taggade, det ska bli så roligt. Vi har suttit med farmor på en restaurang här innan och här är mina systerbarn och säljer program, säger Olivia Schough och kramar om Alfred och Alvin.

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Alvin Schough, Petter Andersson, Caroline Seger, Olivia Schough och Alfred Schough. Alvin och Alfred sålde programbla­d inför föreställn­ingen.
BILD: DICK GILLBERG Alvin Schough, Petter Andersson, Caroline Seger, Olivia Schough och Alfred Schough. Alvin och Alfred sålde programbla­d inför föreställn­ingen.
 ?? ?? Keith och Yvonne Wernebratt från Lidköping firade 19-årig bröllopsda­g med att titta på Falkenberg­srevyn för första gången.
Keith och Yvonne Wernebratt från Lidköping firade 19-årig bröllopsda­g med att titta på Falkenberg­srevyn för första gången.
 ?? ?? Anders Bengtsson, Ingrid Bengtsson, Gerd Knutsson och Lasse Knutsson från Falkenberg.
Anders Bengtsson, Ingrid Bengtsson, Gerd Knutsson och Lasse Knutsson från Falkenberg.
 ?? ?? Annelie Nilsson och Stefan Koch, Bröderna Johansson.
Annelie Nilsson och Stefan Koch, Bröderna Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden