Hallands Nyheter

Berishas svar på ”virus”anklagelse­n: ”Inte okej”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Varbergs Gifs sportchef Michael Blomström var starkt kritisk till ett gäng tidigare Gif-spelare, däribland Ardian Berisha, och kallade dessa för ”virus”. Berisha har nu hört av sig till Hn-sporten för att ge sin version.

I Hn-sportens reportages­erie om Varbergs Gifs turbulenta 2022 kritiserad­e Michael Blomström bland andra den förre Gif-spelaren Ardian Berisha. Enligt sportchefe­n ingick Berisha i ett gäng som ”trodde de att de var heltidspro­ffs och var som virus i truppen”.

Berisha har nu hört av sig till Hn-sporten för att ge sin version.

– Det är inte okej att han har yttrat sig så som han gjort. Jag kan inte bara sitta och ta det, säger han och fortsätter:

– Han har inte sagt något till oss ansikte mot ansikte. Tvärtom ringde han upp mig varje vecka, berömde mig, sa att jag var bäst i laget och frågade hur stämningen var i omklädning­srummet. Inte en enda gång sa han något negativt till mig eller något som jag skulle förbättra på och utanför planen.

Blomström berättade även att bland andra Berisha ska ha dragit på sig parkerings­böter för bilen som han och ett par andra pendlande Gif-spelare fått använda av klubben. Böterna ska ha kommit i Laholm, Halmstad och Varberg och de ville att föreningen skulle stå för kostnadern­a.

"Inte en enda gång sa han något negativt till mig Ardian Berisha

Enligt Berisha var det vid ett enstaka tillfälle som han och dem han pendlade med bad föreningen att betala deras parkerings­böter.

– Det han säger är ren lögn. Vi fick en p-bot i Göteborg, det var den enda p-boten vi fick. Vi missade bussen till matchen på grund av jobb och fick ta bilen hela vägen. Det blev bråttom och vi fick ställa oss utanför arenan för att hinna till matchsamli­ngen. Boten landade på 700 spänn och det kunde väl vi tycka att klubben kunde betala. Varför skulle klubben betala?

– En spelare i truppen fick mycket mer pengar än andra. Mer än dubbelt så mycket som mig, till exempel. De råkade skicka hans lön till mig en gång. Jag undrade vad som hände och hörde av mig till dem. Då bad de om ursäkt och sa att pengarna skulle till en annan spelare. Med tanke på den summan tyckte vi att de kunde stå för den här lilla boten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden